CHP'de Kayyum Endişesiyle Olağanüstü Kurultay Kararı

Genel Başkan Özgür Özel, parti tüzüğünü kullanarak 6 Nisan'da olağanüstü kurultayı toplama kararı aldı.

Politika 21.03.2025 17:59:00 0
CHP
Tarih: 21.03.2025 18:00

Genel Başkan Özgür Özel, parti tüzüğünü kullanarak 6 Nisan'da olağanüstü kurultayı toplama kararı aldı. Bu hamle, muhalefet kulislerinde konuşulan kayyum ihtimaline karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Şaibeli Kurultay İddiaları ve Kayyum Endişesi

CHP'de geçtiğimiz günlerde şaibeli kurultay iddialarıyla başlayan süreç, parti içinde kayyum endişesini de beraberinde getirdi. Muhalefet kulislerinde, CHP'ye mahkeme tarafından kayyum atanabileceği yönünde yorumlar yapıldı. Bu durum, partide gerginliğe yol açarken, Genel Başkan Özgür Özel'den hızlı bir yanıt geldi.

“Kayyum Girişimlerinin Önünü Kestik”

CHP lideri Özgür Özel, parti tüzüğünün 48’inci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca olağanüstü kurultayı toplama yetkisini kullanarak bu kararı aldı. Özel, yaptığı açıklamada, “Tüzüğümüzün verdiği yetkiyi kullandığımızı ve partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyum girişimlerinin önünü kestiğimizi tüm Türkiye’ye ilan ederiz” ifadelerini kullandı.

6 Nisan'da Delegeler İradelerini Tazeleyecek

Özel, kurultayın 6 Nisan tarihinde yapılacağını belirterek, CHP delegelerinin bu süreçte önemli bir rol oynayacağını vurguladı. “Her birinin kişisel namuslarına ayrı ayrı kefil olduğum CHP’nin delegeleri, kurultay sandığının başına geçip, bir kişiyi cumhurbaşkanı yapmamak için ve Atatürk’ün kurduğu partiye kayyum atamaya bile kalkışanlara inat o sandığın başında iradelerini tazeleyeceklerdir” dedi.

Amaç: Partinin İradesini Güçlendirmek

CHP'nin bu hamlesi, parti içinde birliği sağlamak ve olası bir dış müdahaleye karşı direnmek amacıyla atıldığı değerlendiriliyor. Olağanüstü kurultayda, partinin geleceğine yönelik stratejiler belirlenmesi ve yeni bir yönetim anlayışının benimsenmesi bekleniyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem