CHP'de adaylık krizi: Yeni isimler açıklanınca istifaların ardı arkası kesilmedi

Aday belirleme sürecinde krizlerin yaşandığı CHP'de yeni isimler açıklanınca istifalar peş peşe geldi. 1 ay bile olmadan partiden 8 önemli isim istifa ederken gazeteci Uğur Dündar'dan, Özgür Özel'e yönelik sert bir eleştiri geldi.

Politika 15.02.2024 13:41:00 0
CHP
Tarih: 15.02.2024 13:43 Güncelleme: 15.02.2024 13:45

Genel seçimleri arkasında bırakan Türkiye, 31 Mart'ta bu kez de yerel yöneticilerini seçmek için oyunu kullanacak.

Hal böyle olunca sandık başına gitmeye sayılı günler kala siyasetin gündemi bir hayli hareketlendi.

Özellikle ana muhalefet partisi CHP içerisinde yaşanan aday belirleme krizi, istifaları peş peşe getirdi.

İstifa furyası Battal İlgezdi'yle başladı

İstanbul'da CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yeni dönemde aday gösterilmeyince partisinden zehir zemberek sözlerle ayrıldı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı nedeniyle istenmediğini belirten İlgezdi, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nu topa tuttu.

Özel'in ardından bu kez de CHP'de yıllardır çeşitli görevlerde bulunan Gürsel Tekin'in istifası, gündeme bomba gibi düştü.

Gürsel Tekin de istifa etti: Genel merkez telefonlara çıkmıyor

Kadıköy veya Esenyurt Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen Tekin, CHP'de liyakat kalmadığını ve genel merkezdekilerin telefonlara çıkmadığını söyledi.

İstanbul'da yaşanan İlgezdi ve Tekin'in istifalarının yanı sıra aynı kriz, bu sefer de Artvin'de yaşandı.

Mevcut Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, aday gösterilmeyince istifa etti.

Aday gösterilmeyince İyi Parti'ye geçti

Elçin, daha sonra İyi Parti'den Artvin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

İstanbul ve Artvin'deki krizleri ise son olarak Adana izledi.

Adana’nın Çukurova ilçesinde Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Soner Çetin’in yerine Emrah Kozay aday olarak gösterildi.

Bunun üzerine Çukurova Belediye Başkanı Çetin, CHP’nin ilkelerinden uzaklaştığını ve gasbedildiğini söyleyip, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bir şok da Adana'da yaşandı: 2 ilçenin başkanı eleştiriler getirerek partiden ayrıldı

CHP'ye Soner Çetin'den gelen istifa haberi sonrası Seyhan ilçesinde de aynı durum yaşandı.

CHP'nin Adana Seyhan Belediyesi Başkan adayının Oya Tekin olarak açıklanması sonrası mevcut Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, istifasını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Akay, "Emeğe değer veren, hemen her alanda üretim yapan, ürettiğini ve diğer kaynakları en verimli şekilde kullanan, muhtaçlara yaptığı paylaşımlarda hiçbir şekilde kimlik ayrımı yapmayan, başarısı tüm kamuoyu tarafından kabul edilen bir başkana tahammül edemeyen; tek amaçları kamusal kaynakları yağmalamak olan yöneticilerin ahlak dışı yollarla işgal ettiği, 55 yıl hemen her alanında onurla ve gururla hizmet verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Seyhan’a ve Adana’ya, layık olduğu hizmetlere devam edeceğimi bir atasözünü anımsatarak tüm hemşehrilerime saygı ile duyuruyorum. 'İstendiğin yere erinme, istenmediğin yere görünme!" ifadelerini kullandı.

İstifa furyası Malatya'da devam etti

Adana'da Seyhan ve Çukurova'nın mevcut belediye başkanlarının hamlelerinin yanı sıra Malatya'nın ilçelerinde de karışıklık çıktı.

Malatya'nın Arguvan ilçesinin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ da peş peşe istifa etti.

CHP'de son karışıklık ise İzmir'in Dikili ilçesinde yaşandı.

Özgür Özel, 'Babam gibi severim' diyordu: O da gitti

CHP’nin bölgedeki sembol isimlerinden, 1984–1994 ve 2004–2013 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Osman Özgüven, Dikili'de yeniden aday gösterilen Adil Kırgöz'ün isminin açıklanması sonrası partiye eleştirilerde bulundu.

Adayın değiştirilmemesi üzerine bir açıklama yapan Özgüven, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Özgüven, istifa açıklamasında, başta Genel Başkan Özgür Özel olmak üzere parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

"O olmasaydı Özgür Özel bugün burada olmazdı"

Özel, 14 Aralık’ta yaptığı bir konuşmada, “Osman Özgüven’i babam gibi severim. O olmasaydı Özgür Özel bugün burada olmazdı.” demişti.

Özgüven'in istifasını Sözcü TV'de Ece Üner'in sunumuyla yayınlanan Sözün Gücü programında değerlendiren Uğur Dündar, Osman Özgüven'in önemli bir isim olduğunu vurguladı.

"Özel, Özgüven’in telefon aramalarına cevap bile vermemiş"

Özgür Özel'in tutumunu eleştiren Dündar, "Özel, Özgüven’in telefon aramalarına cevap bile vermemiş.” dedi.

"Genel başkan olduktan sonra tanımakta zorlanıyorum"

'Özgür Özel'i genel başkan olduktan sonra tanımakta zorlanıyorum.' diyen Dündar, şunları söyledi:

İzmir’de benim gördüğüm kadarıyla bağımsız da çıkacak adaylar hesaplandığında AK Parti’nin daha fazla ilçe alması söz konusu. Bu çekişmenin sadece kurultayda bizi destekleyenlere bu şansları verelim mantığıyla yaklaşmış olmanın CHP’ye çok büyük kayıp yazacağını düşünüyorum. Açıkçası Özgür Özel’i programlarımda çok defa konuk etmiş ve onun geleceğine umut bağlamış bir yayıncı olarak genel başkan olduktan sonra izlediği çizgiyi gördükçe kendisini tanımakta zorlanıyorum. Mesela 'Osman Özgüven benim her şeyimdir, o benim babam gibidir' dediği kişinin telefonlarına çıkmıyormuş.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ