CHP Sözcüsünün Hutbe Eleştirisine Van SDİ'den Sert Yanıt: İslam Değerlerine Saygısızlık Kabul Edilemez!

Cuma Hutmesi polemiği yapan CHP Sözcüsüne Van SDİ'den sert tepki: Türkiye İslam'ın yurdu olmaya devam edecek.

Van Haberleri 26.07.2024 10:34:00 0
CHP Sözcüsünün Hutbe Eleştirisine Van SDİ
Tarih: 26.07.2024 10:38

VAN SDİ'DEN AÇIKLAMA: İSLAM'IN YURDU OLMAYA DEVAM

CHP Sözcüsü Deniz Yücel tarafından geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve cuma hutbesiyle ilgili yapılan açıklamalara verilen tepkiler büyümeye devam ediyor. Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), CHP'nin sözlerine yönelik eleştirilerde bulunarak, "Türkiye İslam'ın yurdudur ve birileri istemese de İslam'ın yurdu olmaya devam edecektir. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in Kur'an ayetlerini hedef alan açıklaması kabul edilemez" dedi.

VAN SDİ'DEN SERT AÇIKLAMALAR

Ayetlerin okunduğu Cuma hutbesine 'saçmalık' diyerek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştiren CHP Sözcüsü Yücel'e sert tepki gösteren Van SDİ, açıklamasında CHP'nin parti sözcüsüne kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğuna değindi.

“AZİZ İSLAM'IN DEĞERLERİNE SAYGISIZLIK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR!”

Van SDİ'nin Belirttiği Gibi, Cuma hutbesi, ayetler ve hadisler ışığında hazırlanan bir konuşma olup, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın önemli görevlerinden biri müminlere İslami prensip ve değerleri hatırlatmaktır. Yapılan açıklamada, "Ana muhalefet partisi sözcüsünün, İslam'ın örtünme emrini saçmalık olarak nitelendirmesi ve Diyanet İşleri Başkanı'na haddini aşan ifadeler kullanması, Türkiye'nin İslam'ın yurdu olarak kalacağını kabullenemeyişinin bir göstergesi olsa gerektir. Bu hadsizlik ve saygısızlık asla kabul edilemez" ifadelerine yer verildi ve CHP Parti Sözcüsü'nden özür talep edildi.

TARTIŞMALARIN NEDENİ: ‘ALİ ERBAŞ, ŞEYH-ÜL İSLAM SANIYOR’

Van SDİ'nin tezkere gönderdiği isim olan Deniz Yücel'in ise Diyanet İşleri Başkanı'nı sert dille eleştirdiği, "Bir Diyanet İşleri Başkanı var ki akıllara zarar! Kendini resmen Şeyh-ül İslam sanıyor" diyerek başladığı açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesini ve yönlendirmelerini eleştirmiş, Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatmıştı. Yücel'in bu açıklamaları CHP ile Van SDİ arasında sert tartışmalara sebep oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi