CHP Lideri Özgür Özel'den Saraçhane'de Provokatif Çağrı: "Polisle Çatışalım!"

Ekrem İmamoğlu Gözaltısı Sonrası Gerginlik Tırmanıyor, CHP Liderinin Sözleri Tepki Topladı

Asayiş 23.03.2025 00:44:00 0
CHP Lideri Özgür Özel
Tarih: 23.03.2025 00:47 Güncelleme: 23.03.2025 00:47

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in Saraçhane meydanındaki konuşması, provokatif ifadeleriyle dikkat çekti. Kalabalığa yönelik yaptığı çağrılar sonrası yaşanan olaylar, sokaklardaki gerilimi daha da artırdı.

Saraçhane Meydanında Gergin Anlar

İBB binası önünde toplanan kalabalık, İmamoğlu'nun serbest bırakılması talebiyle protesto düzenledi. Ancak bir grup eylemci, Bozdoğan Kemeri yakınındaki polis ekiplerine meşale, su şişesi ve yanıcı maddelerle saldırdı. Bu durum üzerine polis ile eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

"Polisle Çatışalım" Çağrısı: Skandal İfadeler

Özgür Özel, Saraçhane'deki konuşmasında kullandığı skandal ifadelerle tepki çekti. Kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "Burayı terk edelim, Bozdoğan Kemeri’ne gidelim, polisle çatışalım diyenler el kaldırsın!" sözleri büyük yankı uyandırdı. Bu çağrı, muhalefet tarafından "sorumsuzca" ve "provokatif" olarak değerlendirilirken, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Soruşturma Başlatılması Bekleniyor

Özel'in bu sözlerinin ardından adli makamların harekete geçmesi bekleniyor. Provokatif çağrıların halkı şiddete teşvik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı merak konusu oldu. Olaylarla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.