CHP Lideri Özel'den Netanyahu'ya Meydan Okuma: 'Türkiye'nin Gücünü Test Etmeye Kalkma!'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Netanyahu'ya sert tepki.

Politika 3.10.2024 20:22:00 0
CHP Lideri Özel
Tarih: 03.10.2024 20:31

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin güvenlik politikaları hakkında bilgi talebinde bulunduğunu ve İsrail ile ilgili olası tehditlerin farkında olmak istediklerini belirtti. İsrail'in güç kapasitesinin Türkiye'ye yetmeyeceğini ifade eden Özel, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik sert bir dille tepki gösterdi. Özel, "Türkiye'nin güvenlik meselesiyle ilgili bilgi istiyoruz. İsrail meselesinde varsa tehdit bilmek istiyoruz. İsrail'in gücü Türkiye'ye yetmez, o Netanyahu'nun hep birlikte alnını karışlarız" açıklamasını yaptı.

İSRAİL'İN ORTA DOĞU'YA SALDIRILARI İRAN'IN MÜDAHALESİNİ TETİKLEDİ

İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarla binlerce masum insanın ölümüne sebep olurken, Lübnan'a yönelik askeri harekâtlarını da genişleterek sürdürdü. Bölgede tansiyonun yükselmesi üzerine İran, sessiz kalamayarak İsrail'e yaklaşık 500 füze fırlattı. İran'ın bu karşılığı, bölgedeki gerilimi daha da arttırdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSRAİL'İN "VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR" HEZEYANINI ELEŞTİRDİ

TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in "vadedilmiş topraklar" hayaline gönderme yaparak, İsrail yönetiminin dini fanatizm ile hareket ederek Filistin ve Lübnan'dan sonra sıradaki hedef olarak Türkiye'nin vatan topraklarını görebileceği uyarısında bulundu.

ÖZEL: “İSRAİL'İN GÜCÜ TÜRKİYE'YE YETMEZ, NETANYAHU'NUN ALNINI KARIŞLARIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki kaygılarını dile getirmesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den de konuya ilişkin yorumlar geldi. Antalya'da temaslarda bulunan Özel, Türkiye'nin güvenlikle ilgili konularda aydınlatılmasını talep ettiği konuşmasında, İsrail'in güç kapasitesinin Türkiye karşısında yetersiz olacağını ve Netanyahu'ya verecekleri karşılığı ifade etti. Özel, "Türkiye'nin güvenlik meselesiyle ilgili bilgi istiyoruz. İsrail meselesinde varsa tehdit bilmek istiyoruz. İsrail'in gücü Türkiye'ye yetmez, o Netanyahu'nun hep birlikte alnını karışlarız; ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz" ifadelerini kullandı.