CHP Genel Başkanı Özel, Malatya’daki mitingde konuştu

CHP Genel Başkanı Özel, Malatya’daki mitingde konuştu

Politika 13.07.2025 00:16:12 0
CHP Genel Başkanı Özel, Malatya’daki mitingde konuştu
Tarih: 13.07.2025 00:16 Güncelleme: 13.07.2025 00:16
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Malatya’da düzenlenen mitingde konuştu.
CHP’nin Türkiye genelinde düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 35’incisi Malatya’da gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi binası arkasındaki miting alanında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz hain darbe girişimine değinerek, "Darbeler iktidarlara yapılır, biz o gece hiç duraksamadan Meclis’te direndik. O gün alnımızın akıyla çıktığımız bir sınavdı. Bugün de milletin iradesine karşı yapılan her girişimin karşısında duruyoruz" dedi.
31 Mart seçimlerinde birinci parti çıktıklarını söyleyen Özel, "19 Mart’ta yaşananlar iktidara değil, milletin iradesine karşı bir darbe girişimidir. Bu girişim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve milletin takdirine karşı yapılmıştır" ifadelerini kullandı.
6 Şubat 2023 depremleri sonrası Malatya’da inşasına başlanan kalıcı konutların büyük bir bölümünün hala teslim edilmediğini ileri süren Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yılda 650 bin konut sözü vermişti. Malatya için verilen söz 101 bin konuttu, ancak bugün itibarıyla sadece 35 bin konut teslim edildi. 2,5 yıl geçti, hâlâ 75 bin kişi konteynerde yaşıyor. Konteynerler perişan, bu sıcakta insanlar sağlık tehdidi altında" dedi.
Yerinde dönüşüm projesi kapsamında verilen 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi desteğinin piyasa şartlarına göre yetersiz olduğunu söyleyen Özel, bu rakamların 1,5 milyon TL hibe ve 1,5 milyon TL krediye çıkarılmasını önerdi. Konuşmasında 12 Nisan’da yaşanan zirai don felaketine de değinen Özel, "Ne kayısı kaldı, ne elma ne buğday. Her şey yandı gitti. Kayısı giderse Malatya’da hayat durur. Ama maalesef 12 Nisan üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen hala yardım yapılabilmiş değil, hala iktidar Malatyalıların sesini duyabilmiş değil" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ