CHP Erzincan Milletvekili adayı Sarıgül: “Ben Erzincan’da sevgi üzerine dünyalar kurmaya gidiyorum”

CHP Erzincan Milletvekili adayı Sarıgül: “Ben Erzincan’da sevgi üzerine dünyalar kurmaya gidiyorum”

Politika 11.04.2023 16:30:36 0
CHP Erzincan Milletvekili adayı Sarıgül: “Ben Erzincan’da sevgi üzerine dünyalar kurmaya gidiyorum”
Tarih: 11.04.2023 16:30 Güncelleme: 11.04.2023 16:30
CHP Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, Erzincan’ın sesini muhteşem bir noktaya taşıyacağını belirterek, “Ben Erzincan’da sevgi üzerine dünyalar kurmaya gidiyorum. Erzincan’a milletvekili olmaya gitmiyorum. Erzincan’a gençlerimizin abisi olmaya büyüklerimizin de evladı olmaya gidiyorum. Erzincan bir canı kazanacak. Ve ben Erzincan’a yerleşeceğim” dedi.
Çarşamba günü Erzincan’a gelerek Terzibaba Türbesinde dua edip çalışmalarına start vereceğini kaydeden CHP Erzincan Milletvekili adayı Mustafa Sarıgül, İHA muhabirine şu açıklamalarda bulundu:
“Ben belediye başkanı adayı olduğum zaman ilk seçimde yüzde 34 oy aldım. Ondan sonraki seçimde yüzde 54 oy aldım. Sonrada yüzde 70’e yakın oy aldım. Ben geçmişte yaptığım çalışmalara inanıyorum. Hep Erzincan için veren el oldum. Veren el alan elden daha da üstündür dedim. Bayrağımıza bağlı olan, milletimizde bağlı olan, ulusal birliğimize bağlı olan, inançlarımıza saygı gösteren bütün Erzincan’ımızla bugüne kadar gerçekten el ele omuz omuza gönül gönüle oldum. İnanıyorum ki Erzincan’daki hemşehrilerimiz Erzincan’ımızın sesini muhteşem bir noktaya taşıyacak. Can Erzincan’ımızı tüm Türkiye’yle buluşturacak.
Üzülüyorum niye üzülüyorum. Daha önceki yıllarda Erzincan’da 4 milletvekili vardı. 4 milletvekili 2’e düştü. Erzincan’ımız göç veren bir yer. Oysa Erzincan’da tarımı, hayvancılığı geliştirirsek ve üniversitemiz var. Bütün olayı toparlarsak Erzincan’ı tekrar çekim merkezi yapacağım. Erzincan’ı Türkiye’nin gündemine oturtacağım. Erzincan’ımız çok sakin çok güzel. 39 depremini atlattı, 92 depremini atlattı. O depremden sonra ben hemen oradaydım. Urartu Otelinin önündeydim. Sonra dönemin bakanı Onur Kumbaracıbaşı ile o dönemin bakanı Mustafa Kul ile muhteşem çalışmalar yaptık. Ben Erzincan’da sevgi üzerine dünyalar kurmaya gidiyorum. Erzincan’a milletvekili olmaya gitmiyorum. Erzincan’a gençlerimizin abisi olmaya büyüklerimizin de evladı olmaya gidiyorum. Erzincan bir canı kazanacak. Ve ben Erzincan’a yerleşeceğim.
Şişli bölgesinde nasıl yüzde 70’e yakın oy alarak AK Partili, MHP’li kardeşlerim lütfetti bana oy verdilerse inanıyorum ki Erzincan’da da bir değişime, taze kana ihtiyaç var. AK Partili, MHP’li kardeşlerimle de son derece iyi diyaloglarım var. Ben milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmamış olsaydım bunları söyleyemezdim. Allah’a hamdolsun ki belediye başkanlığı, milletvekilliği yaptığım dönemlerde arkamda hiçbir siyah nokta bırakmadım. Ve hangi hemşehrim geldiyse elimden gelen bütün desteği verdim. Erzincanlı hemşehrilerim bilir ki Mustafa Sarıgül’ün ötekisi yok. Başı açık kardeşim de başı kapalı kardeşimde benim. Mübarek Ramazan ayındayız. Hemen Terzibaba’dan dualarımızla başlayacağız. Biz diyoruz ki Ramazan ayıda bizim Muharrem ayıda bizim. Bu anlayışla çalışmalarımı planladım. Hak yazdıysa parlamentoya saygıyla sevgiyle geleceğim. Ama farklı bir şey yapacağım. Salı günü yasama göreviyle Ankara’ya geleceğim. Perşembe günü akşam Erzincan’da olacağım. Erzincan’a yerleşiyorum. Erzincan’dan bütün Türkiye’me sesleniyorum. Erzincan’dan oyları alıp da Ankara’dan caka satmak yok. Bu bizim tarzımız değil.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ