Chainlink (LINK) Fiyatında Son Durum: LINK Yorumları

Kripto para piyasasında ortaya çıkan haberler ve beklentiler ışığında fiyatların da şekillendiğini görüyoruz.

Ekonomi 9.01.2024 00:00:00 0
Chainlink (LINK) Fiyatında Son Durum: LINK Yorumları
Tarih: 09.01.2024 00:02

Kripto para piyasasında ortaya çıkan haberler ve beklentiler ışığında fiyatların da şekillendiğini görüyoruz. Bu noktada bazı altcoin’lerin ilgi çektiği ifade edilebilir. Piyasanın popüler altcoin’lerinden Chainlink’te son duruma ve fiyat analizine bir göz atalım.

Chainlink Fiyat Analizi

BITCOINHABER ve BH NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Kripto para alanında dikkat çeken isimlerden biri olan Chainlink, yakın dönemde yaşadığı düşüşün ardından eski gücüne kavuşma sinyalleri veriyor. LINK, 14,00 dolarlık destek seviyelerine kadar geriledikten sonra toparlanma belirtileri göstermeye başladı ve kayıplarının önemli bir bölümünü geri aldı.

LINK, son 24 saatte yaklaşık %2,78 oranında bir artışla 14,51 dolardan işlem görüyor. Bu gelişme, 8,25 milyar doları aşan piyasa değeriyle Chainlink’in piyasada güçlü bir konumda olduğunu gösteriyor.

Aralık 2023’te 17,67 dolarlık yeni bir zirveye ulaşan Chainlink’in fiyatı, daha sonra bir düşüş yaşayarak 12,20 dolara kadar indi. Buna karşın, haftalık kapanışa doğru gösterdiği dirençle dikkatleri üzerine çekti.

Chainlink Nedir?

Chainlink, blockchain teknolojisini kullanan merkezi olmayan bir ağdır. Ana amacı, gerçek dünya verilerini ve kaynaklarını, akıllı sözleşmelerle çalışan blok zinciri platformlarına güvenilir bir şekilde bağlamaktır. Bu, birçok blockchain teknolojisinin karşılaştığı önemli bir sorunu çözer: dış dünyadan güvenilir bilgiye erişim.

Chainlink, "Oracle" adı verilen ağ düğümleri aracılığıyla bu bilgileri sağlar. Oracle'lar, gerçek dünya verilerini (örneğin, hava durumu, hisse senedi fiyatları, spor sonuçları vb.) blok zincirlerine aktarır. Bu veriler, Ethereum gibi platformlarda çalışan akıllı sözleşmeler tarafından kullanılabilir.

Akıllı sözleşmeler, belirli koşullar yerine getirildiğinde otomatik olarak yürütülen, önceden kodlanmış sözleşmelerdir. Ancak, bu sözleşmelerin dış dünya hakkında bilgi alması gerektiğinde, Chainlink gibi oracle hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Chainlink, bu bilgileri güvenilir ve manipülasyona karşı dayanıklı bir şekilde sağlayarak, akıllı sözleşmelerin daha geniş uygulamalarda kullanılmasını mümkün kılar.

Kaynak: https://www.bitcoinhaber.net/chainlink-fiyat-analizi-linkteki-artis-trendi-ve-gelecek-beklentileri/

 


Anahtar Kelimeler: Chainlink () Fiyatında Durum: Yorumları
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem