Ceylanpınar'ın DEM Belediye Başkan Yardımcısı Görevi Bıraktı!

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı'nın istifası gündemde. Anlaşmazlıklar mı İstifayı Tetikledi?

Politika 23.08.2024 02:18:00 0
Ceylanpınar
Tarih: 23.08.2024 02:24 Güncelleme: 23.08.2024 02:24

YEREL YÖNETİMLERDE İSTİFA DEPREMİ: DEM PARTİSİ YİNE SARSILDI

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi siyasetinde istifaların gölgesinde bir gelişme daha yaşandı. Belediye Eş Başkanı Rahşan Yazar'ın istifa ettiği söylentileri, kulislerde konuşulmaya başlandı.

DEM PARTİSİ'NDE İSTİFA KRİZİ

Türk siyasi hayatındaki hareketlilik, Demokrasi ve Eşitlik (DEM) Partisi'nde yeniden gündemi belirledi. Kayyum atamalarının yol açtığı sorunlardan henüz tam anlamıyla kurtulamayan partide, bu kez de istifa haberleri üst üste geliyor. Geçmiş dönemde Şanlıurfa'nın Birecik, Mardin'in Kızıltepe ve Ağrı'nın Taşlıçay ilçelerinde yaşanan istifa dalgalarının ardından, Ceylanpınar'dan yeni bir istifa iddiası ortaya atıldı.

KULİSLERDE İDDİALAR KONUŞULUYOR

Kaynaklara göre, Belediye Eş Başkanı Rahşan Yazar'ın, yerel yönetim içinde yaşanan anlaşmazlıklar ve üzerinde hissettiği baskılar nedeniyle istifa kararı aldığı konuşuluyor. Siyasi çevrelerde bu durumun parti içi dinamikleri de olumsuz yönde etkileyeceği düşünülüyor.

PARTİ TABANINDA RAHATSIZLIK

DEM Partisi, yaşanan istifa haberleriyle çalkantılı bir dönemden geçerken, bazı parti üyeleri ve seçmenler de durumdan rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. 

Partiye oy veren kitleler, özellikle partinin tutumundan ve artan istifa haberlerinden duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlar. 

Bu gelişmeler, parti yönetiminin önümüzdeki günlerde nasıl bir hamle yapacağı konusunda merak uyandırıyor.