Yüksekovalı dağcılar, dağda buldukları oğlağı sırtlarında taşıyıp sahibine teslim ettiler

Hakkari’de Yüksekova ilçesinde bir grup dağcı, Karadağ zirvesinde yürüyüş yaptıkları sıra bölgede mahsur kalan bir oğlağı sırtlarına alarak 15 kilometre taşıyıp sahibine teslim ettiler.

Çevre 21.09.2021 12:28:47 0
Yüksekovalı dağcılar, dağda buldukları oğlağı sırtlarında taşıyıp sahibine teslim ettiler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.09.2021 12:28

Hakkari’de Yüksekova ilçesinde bir grup dağcı, Karadağ zirvesinde yürüyüş yaptıkları sıra bölgede mahsur kalan bir oğlağı sırtlarına alarak 15 kilometre taşıyıp sahibine teslim ettiler.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği üyeleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da Hakkari ve ilçelerini karış karış gezerek tanıtmaya devam ediyor. Dağcıların bu haftaki rotaları Berçelan yaylasının Karadağ zirvesi oldu. Berçelan’ın dağlık alanlarını gezdikleri sırada, sürüden ayrılıp dağlık alanda kaybolan bir oğlağa rastladılar. Oğlak, mahsur kaldığı yerden alınarak uzun süre sırtlarında taşıyıp sahibine teslim ettiler.

Yüksekova Ekoloji Kültürel Ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, ’’Bu hafta derneği olarak yaptığımız doğa yürüyüşümüz ve Berçelan yaylası ziyaretimizde ilginç bir olayla karşıladık. 27 kişi ekiple Karadağ zirvesinin arkada taraflarında keşif yapmak amacıyla altı kişi bir ekiple gittik. Kayalıklardan inerken uzaktan bir ses duyduk o sese odaklandık. Sesin olduğu tarafa yöneldik. Sese yaklaştığımızda sarp dağ eteklerinde, kayalıklar arasında küçük kaya oyuğuna sıkışmış halde bir oğlak gördük. Sanırım sürü buradan geçerken oğlak buraya düşmüş. Tahminen üç günlük bir süre zarfı burada mahsur kalmış. Biz de oğlağın burada yabani hayvanlara yem olmaması için oradan çıkardık. Oğlak hem çok açtı hem de çok susuzdu. Oğlağı oradan çıkardıktan sonra hemen suya yöneldi doya doya içti. Ekip arkadaşlarımız arasında veteriner hekim vardı. Oğlağı muayene ettikten sonra yaklaşık 15 kilometre omuzlarımızda taşıyarak aşağı indirip göçerin olduğu yaylalara götürdük. Koyun sürüsü bulunan 3 yaylayı gezdikten sonra dördüncü yaylada 4 oğlağı ve 5 keçisi olan bir vatandaşındı. Tek geçim kaynağı o keçiler olan yaşlı adama teslim ettik” dedi.

Oğlağı yerinde muayene yaptıklarını belirten veteriner hekim Kekim Kaçan, ’’Rutin olarak her hafta bölgede ki dağlarda trekking yapıyoruz. Hemen hemen her hafta farklı bir yabani hayvanla karşılaşıyoruz. Ancak dağ başında günlerdir tek başına hayatta kalmayı başarmış bir oğlak İlk defa karşılaştık. Oğlağı ilk gördüğümde çok şaşırdım. Çünkü yakınlarda hiç sürü yoktu. En yakın sürü 10-15 kilometre uzaklıktaydı. Oğlağı hemen yakaladık. Bir veteriner hekim olarak keçinin ön muayenesini yaptım. Çok şükür ki gayet sağlıklıydı. Biliyorsunuz keçi inatçı bir hayvan boynunda iple peşimizden gelmesi imkânsızdı. Bizde arkadaşlarla dönüşümlü olarak oğlağı sırtımıza alıp güvenli bir şekilde sürüye yetiştirdik. Tabii bu durum bizleri de mutlu etti’’ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ