Yağışlar yüz güldürüyor, hububatta rekolte artışı bekleniyor

2022 yılı tarım sezonunda hububat ekim alanlarında kontrollerini sürdüren Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri sezon sonunda rekolte artışı bekliyor.

Çevre 9.06.2022 09:29:51 0
Yağışlar yüz güldürüyor, hububatta rekolte artışı bekleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2022 09:29

2022 yılı tarım sezonunda hububat ekim alanlarında kontrollerini sürdüren Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri sezon sonunda rekolte artışı bekliyor.

Bu sezon Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan sağlanan finansal kaynak ile çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday ve arpa tohumluğu dağıtan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sezon sonunda üretim ve verimde artış yaşanacağını bildirdi.

Hububat Ekim sahalarında incelemelerde bulunan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, iklim şartlarının olumlu seyretmesi ile hasat sezonu sonunda çiftçilerin yüzünün güleceğini ifade etti.

İl Müdürü Şahin, Merkeze bağlı Değirmenköy’de Cem Kandemir’e ait hububat ekim sahalarında incelemede bulundu. İl Müdürü Murat Şahin burada yaptığı açıklamada, "Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüzce yapılan projelerin Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce kabul edilerek finanse edilmesi ile bu yıl Erzincan genelinde 380 ton yazlık buğday, 200 ton güzlük buğday ve 92 ton arpa tohumluğunu 2 bin 373 çiftçimize ulaştırdık. Dağıtılan bu tohumların tamamı toprakla buluştu ve 27 bin dekar alana daha hububat ekimi yapılmasını sağladık. İlkbahar mevsiminin serin ve yağışlı seyretmesi ile çok bereketli bir sezon geçirmekteyiz. Kontrolünü gerçekleştirdiğimiz sahalarda bitkilerin vejetatif gelişimi ve başak tutumu son derece güzel. Dolayısıyla sezon sonunda verim açısından güzel gelişmeler bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Erzincan genelinde 358 bin dekar alanda hububat ekimi gerçekleşmiş ve 82 bin tonluk üretim gerçekleşmişti. Bu yılsonunda bu rakamların daha da artmasını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 247 kg/da olarak gerçekleşen verimin bu yıl daha yukarıya çıkmasını da bekliyoruz. Ben hem Bakanlığımıza hem de çiftçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Değirmenköy çiftçilerinden Cem Kandemir ise kendilerine hibeli tohum desteği sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür ederek, "Aldığımız sertifikalı tohumluklardan çok memnunuz. Buğdayın gelişimi ve verim son derece güzel. Çiftçiler olarak verim artışı bekliyoruz. Çiftçilere tohum desteği sağlayan bu projenin artarak devam etmesini bekliyoruz. Devletimizin desteği ile daha çok üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ