Van Gölü için yürüyen kadınlar Ahlat-Adilcevaz etabını tamamladı

Van Gölü’nün kirlenmemesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşün 7’nci etabı tamamlandı.

Çevre 13.06.2022 18:33:22 0
Van Gölü için yürüyen kadınlar Ahlat-Adilcevaz etabını tamamladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.06.2022 18:33

Van Gölü’nün kirlenmemesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yürüyüşün 7’nci etabı tamamlandı.

“Van Gölü İçin Kadınlar Yürüyor” projesi çerçevesinde Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde yürüyen kadınlar, yürüyüşün 7’nci parkuru olan Ahlat-Adilcevaz etabını tamamladı. Sabah Ahlat Öğretmenevi sahilinde bulunan İskeleden yola çıkan kadınlar, projenin 7’nci parkurunu da tamamlayarak Adilcevaz’a ulaştı. Adilcevaz’da Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan kadınlar Adilcevaz Sahilinde mola verdi.

“NASA bile yılın en güzel fotoğrafı olarak Van Gölü’nü seçti”

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, “Ben Vangölü Aktivistlerine teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir etkinlik. Van Gölü sadece Van ve Bitlis’in değil, bölgenin değil Türkiye’nin göz bebeğidir. Malumunuz biliyorsunuz NASA bile yılın en güzel fotoğrafı olarak Van Gölü’nü seçti. Van Gölü bize dedelerimizden miras kalmadı. Biz ancak bunu çocuklarımıza torunlarımıza en güzel şekilde sorunsuz pırıl pırıl kirsiz bir şekilde miras olarak bırakmak istiyoruz. Bunun için siz değerli aktivistler çok iyi ettiniz geldiniz. Hem bizlere hem ilgililere, yetkililere, sesimizi duyuyorsunuz. Evet hükümetimiz son zamanlarda özellikle Van’da çok iyi bir katı atık projesi ve arıtma tesisi kurdu. Ayrıca Adilcevaz’da ve çevre ilçelerde artıma tesisleri var ama bu yeterli değil. En aktif çalışanlardan bir tanesi bizim Adilcevaz’daki İleri Biyolojik Arıtma Sistemi. Ancak bu bile Adilcevaz’ın yüzde 60-70’ini arıtabiliyor. Biz burada şunu demek istiyoruz. Van Gölü sadece belediyelerin değil hükümetin birinci öncelikli programı olmalı. Nasıl Marmara Denizi özel korumaya alındıysa Van Gölü de Cumhurbaşkanımızın himayelerinde olmalı” dedi.

"Yürüyüşümüzü başladığımız Edremit’te sonlandıracağız"

Aktivistlerden Rezzan Bayram ise, “Van Gölü ve çevresinde kadınlar öncülüğünde yürüyoruz. Etkinliğimizin 7 etabını tamamladık. Ahlat’tan Adilcevaz’a geldik. Adilcevaz’da kadın ağırlıklı harika bir ekip tarafından karşılandık. Bundan sonraki etaplarda da enerjimizi siz Adilcevazlılar sayesinde aldık diyebiliyoruz. Bundan sonra yaklaşık 5-6 etap daha olacak. Başladığımız yerde Edremit’te sonlandıracağız. Bizim buradaki amacımız Van Gölü’nün turistik güzelliğini medya aracılığıyla tüm Türkiye, tüm dünyaya bir kere daha duyurmak. Van Gölü’nü ve çevresinde yaşayanları temiz tutmak açısından bilinçlendirmek ve de artık buranın kadar güvenli olduğunu burayı yürüyerek geçebildiğimiz hala bilmiyor olanlara da bir kere daha duyurmak için bildirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Van Gölü’ndeki bu kirliliğin sebeplerinde biri biz yaşayan halkız”

Van Gölü Aktivistler Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, “Şu anda 7’nci parkuru tamamladık. 430 kilometrelik Van Gölü çevresinin 200 kilometresini bugün tamamladık. Buna çok yoğun bir katılım oldu. Van Gölü’ne olan duyarlılık bizi gerçekten mutlu etti. Gerek çocuklar, gerek kadınlar, bir de Adilcevaz Belediye Başkanımızın katılması gerçekten bizi mutlu etti. Amacımız Van Gölü’ne dikkat çekmek. Van Gölü kapalı bir havza. Her gün maalesef kirlilikle karşı karşıya kalmakta. Bu kirliliğin önlenmesi gerekiyor. Bu kirlilik dışarıdan bir yerden gelmiyor. Bu kirliliğin sebeplerinden biri biz yaşayan halkız. Biz önce kendi üzerimize düşeni yapacağız daha sonra kurumlar üzerine düşeni yapacaklar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ