Vali Özkan, “Munzur Gözelerinde iş makinası kullanılmayacak”

TUNCELİ VALİSİ MEHMET ALİ ÖZKAN, HER YIL ON BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLAYAN MUNZUR GÖZELERİ’NDEKİ DÜZENLEME PROJESİNE İLİŞKİN PAYLAŞILAN BİLGİLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI.

Çevre 5.08.2020 22:14:47 0
Vali Özkan, “Munzur Gözelerinde iş makinası kullanılmayacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.08.2020 22:14

TUNCELİ (İHA) – Munzur Gözeleriyle ilgili hazırlanan çevre düzenlemesi projesinin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca onaylandığını belirten Vali Mehmet Ali Özkan, “Söz konusu proje 8 milyon lira maliyetlidir. Ayrıca alanda iş makinası çalıştırılmayacaktır” dedi.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Munzur Gözeleriyle ilgili hazırlanan çevre düzenleme projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Valilikçe yapılacak olan düzenleme çalışmaları hakkında gerek sosyal medya gerekse bazı basın yayın organları üzerinden kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini dile getiren Vali Mehmet Ali Özkan, “ Alanda iş makineleri çalıştırılacağı ve tabii dokunun bozulacağı yönünde açıklamalar yapılıyor. Oysa Munzur Gözeleri ve civarının mevcut hali göz önüne alındığında koruma amaçlı düzenleme çalışması yapılması gerektiği aşikârdır. Aksi halde sahipsizlik, söz konusu alanı birkaç yıl içerisinde tamamen kullanılamaz bir hale getirecektir. Bunun yanı sıra Munzur Nehrinin de kirliliği giderek artacaktır. Buradan hareketle Valiliğimiz koordinesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve Fırat Kalkınma Ajansımızın ortak çalışmalarıyla hazırlanan çevre düzenlemesi projemiz Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca da onaylanmıştır. Söz konusu proje 8 milyon lira maliyetlidir. Ayrıca alanda iş makinası çalıştırılmayacaktır. Proje ile Munzur Gözelerimiz ve çevresi Tuncelimizin bir değeri olarak korunur bir alan haline gelecektir” dedi.

Düzenleme çalışmasının web üzerinden canlı yayınlanması amacıyla ilgili birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Vali Özkan, “Dolayısıyla sosyal medya üzerinden yapılan yanlış bilgilendirmelere ve de Munzur Gözeleri gibi Tuncelimizin ve ülkemizin önemli bir değerini kendi istemleri doğrultusunda kullanma gayreti içerisinde olanların yönlendirmelerine kapılmayalım. Gayretimiz ve çalışmalarımız daha güzel bir Tunceli içindir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ