Üzüm bağlarında salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde 'Bağ Alanlarında Salkım Güvesine Karşı Biyoteknik Mücadele' projesi tanıtımı uygulamalı olarak yapılırken, üzüm üreten çiftçilere kimyasala göre ilaçlama maliyetini yü

Çevre 30.04.2022 11:38:35 0
Üzüm bağlarında salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2022 11:38

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde "Bağ Alanlarında Salkım Güvesine Karşı Biyoteknik Mücadele" projesi tanıtımı uygulamalı olarak yapılırken, üzüm üreten çiftçilere kimyasala göre ilaçlama maliyetini yüzde 50’den fazla azaltan feromon yayıcı tel dağıtımı gerçekleştirildi.

Erzincan’ın meşhur tarımsal ürünlerinden biri olan Cimin Üzümü yetiştiriciliği yapılan alanlarda daha iyi verim alınabilmesi için mücadele çalışmaları devam ediyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Üzümlü ilçesinde gerçekleştirdiği proje çerçevesinde, 240 dekar alanda belirlenen 60 üreticiye feromon yayıcı tel dağıtımı yapıldı. Üzüm bağlarına asılan tuzaklar sayesinde üzüm üreticileri bağlarda ana zararlı olan salkım güvesine karşı Biyoteknik mücadele yöntemini uygulayarak kimyasal ilaç kullanımını azaltıp, sağlıklı ve pestisit kalıntısının minimize edildiği ürünler elde etmesi hedefleniyor.

Düzenlenen tanıtım gününde, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri tarafından üreticilere bilgilendirme yapıldıktan sonra feromon yayıcı telin nasıl ve ne şekilde uygulanacağı pratik olarak gösterildi. Programa katılan Üzümlü Kaymakamı Nur Sevinç Özbek Çakas da feromon yayıcı telleri üzüm bağlarının çubuklarına uygulama işlemi gerçekleştirdi.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin de konu ile ilgili konuşma yaparaki “Biyoteknik mücadeleyi ön plana çıkarabilirsek, yani bunu yaygınlaştırdığımız müddetçe hem kimyasal gübre kullanımını azaltacağız hem de çiftçilerimizin ekonomik kayıplarını engelleyeceğiz. Özellikle Üzümlü ilçesi de bu konuda bizlere her zaman sahip çıkıyor. Projede emeği olan arkadaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Üzümlü İlçesinde düzenlenen programa Kaymakam Nur Sevinç Özbek Çakas, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube müdürlüğü personelleri ve üzüm üreticisi çiftçiler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ