Soğuk hava Iğdır’da hayatı olumsuz etkiliyor

Son yıllarının en zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü Iğdır’da geceleri eksi 15 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

Çevre 29.01.2021 09:12:36 0
Soğuk hava Iğdır’da hayatı olumsuz etkiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.01.2021 09:12

Son yıllarının en zorlu kış şartlarının hüküm sürdüğü Iğdır’da geceleri eksi 15 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, Doğunun Çukurova’sında hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığı bazı yerlerde sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. Iğdır’da önceden etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan birçok köy yolu açıldı. Iğdır’da çok sayıda araç ise soğuktan dondu. Sürücüler donan araçlarının altında ateş yakarak mazot depolarını ısıtmaya çalıştılar. Bazı vatandaşlar ise araçlarını battaniye ile sararak soğuktan etkilenmesini önlemeye çalıştı. Iğdır’da bu yılın çok soğuk geçtiğinin belirten Göktuğ Yiğit isimli vatandaş, “Bu sene Iğdır’da gerçekten çok soğuk bir hava var. Iğdır normalde havası çok güzel bir şehir ama bu sene hava sıcaklığı eksi 10 ile 15 dereceyi buldu. Kar yağdıktan sonra mahalle aralarında çok buz oluyor. Arabalar donduğu için geceden iki defa arabayı çalıştırmak lazım veya deponun altını ısıtarak aracı çalıştırmak lazım yoksa başka şekil araç çalışmaz” dedi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ise uyarılarda bulunarak, bölgemiz genelinde görülecek kar yağışlarının bugün sabah saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Doğu Karadeniz’in yaklaşık 500 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar (15-45 cm.) şeklinde olması beklendiği belirtildi. Ayrıca tüm bölgeler için buzlanma ve don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ