Sarıkamış doğa yürüyüşü turları ile turizmde yeni ivme kazanıyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2 bin 500 rakımdaki sarıçam ormanlarında doğa yürüyüşü düzenledi.

Çevre 20.09.2021 12:34:41 0
Sarıkamış doğa yürüyüşü turları ile turizmde yeni ivme kazanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.09.2021 12:34

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2 bin 500 rakımdaki sarıçam ormanlarında doğa yürüyüşü düzenledi.

İceberg otel girişimleriyle Erzurum Masterlar koşu grubu ve Erzurum yürüyüş grubu üyeleri Sarıkamış’ı çevreleyen sarıçam ormanlarının bulunduğu alanda doğa yürüyüşü yaptı. Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Serkant Aykul’un koordine ettiği yürüyüşte, yaklaşık 18 kilometre yol yürüyen grup, yürüyüş parkurunda çevre temizliği de yaptı. Aykul, Sarıkamış’ın eşsiz sarıçam ormanları içinde, yaban hayatı, bitki örtüsü, tarihi ve doğasıyla marka bir yer olduğunu söyledi.

Sarıçam ormanlarında yaklaşık 150 kilometre yürüyüş parkuru bulunduğunu ve kamp gibi aktivitelerin güvenli şekilde rahatlıkla yapılabileceğini ifade eden Başkan Aykul, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıllarda SERKA tarafından yapılan bir çalışma ile doğa yürüyüşü için parkurlar oluşturulmuş , 5 km ile 32 km arasında yaklaşık 21 parkurda gerekli yönlendirme işaretlemeler yapılmıştı. Sarıkamış’ta saklı kalan bu eşsiz doğa yürüyüş parkurları gün yüzüne çıkarılamamıştır. Doğa yürüyüşü etkinliğinin tanıtımını yapmak için İceberg otel olarak yaptığımız girişimlerle Erzurum Masterlar koşu grubu ve Erzurum yürüyüş grubu üyelerini Sarıkamış’ta misafir ederek Katerina Köşkü, Karanlık Dere, Bayraktepe Zirve ve oteller bölgesi parkurunda tamamen Sarıçam ormanları içerisinde yaklaşık 18 km ve 6 saat süren son derece keyifli ve dinlendirici bir doğa yürüyüşü ile misafirlerimizi ağırladık. Yine önümüzdeki günlerde sarıkamış turizm derneği olarak, ilçemizde doğa turizmini canlandırmak için doğa turizm tanıtım pazarlaması, doğa turizm rehberliği konularında eğitim desteği almak için de SERKA ile görüşmelerimiz devam ediyor.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ