(ÖZEL) Erzincan’da serinliğin adresi Girlevik Şelalesi

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar Erzincan’daki Girlevik Şelalesi’ne akın ediyor. Buraya gelen bazı ziyaretçiler şelalenin tadını yüzerek çıkarıyor.

Çevre 18.07.2021 11:48:32 0
(ÖZEL) Erzincan’da serinliğin adresi Girlevik Şelalesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.07.2021 11:48

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar Erzincan’daki Girlevik Şelalesi’ne akın ediyor. Buraya gelen bazı ziyaretçiler şelalenin tadını yüzerek çıkarıyor.

Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyü sınırlarında 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan Girlevik Şelalesi, uzun süren sessizliğin ardından ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Yaklaşık 40 metre yüksekliğindeki şelale görünümüyle de görsel şölen oluşturuyor. Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın da kar ve buzla bütünleşen eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken şelale, doğal güzellikleri, bitki örtüsü, ağaçları, serin havası ve dinlenme yerleriyle Erzincan’ın en çok tercih edilen mesire yerlerinden biri olup, Erzurum, Tunceli, Sivas, Gümüşhane ve Bayburt gibi çevre illerden ve Türkiye’nin de dört bir yanından gelen misafirlerini ağırlıyor.

Hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, 40 metreden akan buz gibi suya sahip Girlevik Şelalesi’nde serinlemenin yollarını arıyor. Bayram tatilinin de başlaması ile birlikte yoğunluğu artan şelalede çocuklar ve bazı vatandaşlar suya girerek şelalenin tanıdı çıkarıyor.

Girlevik Şelalesi’nin buz gibi suyunda yüzerek serinlemeye çalışan Ali Şimşek, “Buraya tatil amaçlı geldik. Su geçen senelere oranla azalmış. Bu sene biraz düşmüş galiba. Güzel geçiyor zaman, serinlemeye çalışıyoruz. Ailemizle birlikte oldukça güzel zaman geçiriyoruz. Pandemi yasakları sonrası, tabi bizi hapsetmişti evlere, onun tadını tuzunu burada çıkarıyoruz. Burası bizim için bir heyecan oldu.” dedi.

İstanbul’dan Erzincan’a gelerek şalaleyi ziyaret eden Bekir Kervankaya ise, “Pandemi bitti. İstanbul’dan geliyoruz, Erzincan’a geldik. Çok keyifli bir yer. 2 seneye yakın bir süredir evdeyiz hapsolduk. Burası bize nefes oldu gerçekten can suyu oldu. Özlemişiz açıkçası evlere kapandık, her şey yasak, birden yeniden doğmuş gibi olduk. Burası da görüyorsunuz zaten cennet gibi. Ferahladık valla mutluyuz. İnşallah bir an önce pandemiden de tamamen kurtuluruz. Böyle yerleri gezmek insanı her zaman gençleştiriyor açıkçası” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ