(Özel) Çiçeklerle renklenen Sütey Yaylası ve Süphan Dağı’nın manzarası hayran bırakıyor

BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE BULUNAN VE AÇAN ÇİÇEKLERLE RENKLENEN SÜTEY YAYLASI’NIN KARLI SÜPHAN DAĞI İLE BÜTÜNLEŞEN MANZARASI GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR.

Çevre 24.06.2020 09:57:23 0
(Özel) Çiçeklerle renklenen Sütey Yaylası ve Süphan Dağı’nın manzarası hayran bırakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.06.2020 09:57

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde çiçeklerle renklenen Sütey Yaylası’nın karlı Süphan Dağı ile bütünleşen manzarası görenleri kendine hayran bırakıyor.

Süphan Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 150 metre rakımdaki Sütey Yaylası, içinde bulunan Cil Gölü ve çevresindeki yeşillikler ve rengarenk açan çiçeklerle muhteşem görüntüler sunuyor. Zirvesinde yılın her mevsimi kar örtüsünün eksik olmadığı Süphan Dağı’nın Sütey Yaylası ile oluşturduğu muazzam manzara ise doğa gezginlerini ve doğa fotoğrafçılarını cezbediyor. Yüksek rakımından dolayı bahar mevsiminin geç geldiği yaylada, mayıs ve haziran ayı boyunca rengarenk çiçekler açıyor. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan ve içinde bulundurduğu Cil Gölü ile birlikte birçok kuş türüne de ev sahipliği yapan Sütey Yaylası, özellikle doğa fotoğrafçılarının akınına uğruyor. Yaylaya bahar mevsiminde sıklıkla çıkan fotoğrafçılar, farklı dönemlerde açan çiçeklerin karlı Süphan Dağı ile oluşturduğu eşsiz manzaraları fotoğraflayarak arşivlerine katıyor.

Bulutlu havalarda Sütey Yaylası ve Süphan Dağı’nın zaman atlamalı çekimini (time lapse) yapan fotoğrafçılar, ortaya eşsiz görüntüler çıkarıyor. Sütey Yaylası’na arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çekmeye gelen Bahadır Çapan isimli fotoğrafçı, “Bugün Adilcevaz’ın Sütey Yaylası’na fotoğraf çekmeye geldik. Boş zamanlarımızda hobi olarak doğa fotoğrafçılığı ve benzeri alanlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sütey Yaylası, rakımının yüksek olması nedeniyle bahar geç geliyor ve bu gecikme dolayısıyla rengarenk çiçekler yeni yeni açıyor. Bizlerde Süphan Dağı’nın ihtişamlı görüntüsü ile beraber bu rengarenk çiçekleri birleştirerek güzel görüntüler kaydedip arşivimize eklemeye geldik” dedi.

Bir diğer doğa fotoğrafçısı Orhan Tanhan da, Süphan Dağı’nın eteklerinde bulunan Sütey Yaylası’na geldiklerini belirterek, “Sütey Yaylası yüksek olduğundan dolayı bahar mevsiminde her hafta farklı çiçekler açıyor. Bu haftada glayör çiçekleri açmıştı, onu Süphan’la beraber fotoğraflamaya geldik. Herkesin bölgemize gelip bu çiçekleri ve doğal güzellikleri görmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ