Mart ayında kar festivali coşkusu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından kampüs içerisindeki kayak tesisinde ‘Kar Fest’ adı altında düzenlenen 1. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Çevre 28.03.2022 15:25:56 0
Mart ayında kar festivali coşkusu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.03.2022 15:25

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından kampüs içerisindeki kayak tesisinde ‘Kar Fest’ adı altında düzenlenen 1. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

BEÜ, Türkiye’de bir ilk olarak kampüs içerisinde bulunan kayak tesisinde çeşitli yarışmaların yapıldığı ve renkli görüntülere sahne olan kar festivali düzenledi. Sabah saatlerinde başlayan festival, öğrencilerin ve katılımcıların halay çekmeleri ile devam ederek daha sonra kardan heykel, halat çekme, kızak ve naylon üzerinde kayma yarışlarıyla sürdü.

"İnşallah ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz"

Birçok öğrencinin katıldığı festivalde bir konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ilerleyen senelerde bu festivali daha da geniş şekilde yapmayı hedeflediklerini söyledi. Elmastaş, “Bu sene Bitlis çok bereketli oldu. Özellikle Mart ayında daha önce görülmeyen bir yağışı oldu. Şu anda 10 metreye yakın bir kar örtüsü var. Tabii karı bizler her zaman külfet olarak gördük, ancak biz bunu faydaya dönüştürmek istedik. Güzel bir festival yapıp bunu eğlenceye dönüştürmeye çalıştık. Bugün de Mart ayının en güneşli gününe denk geldik. Festivalimiz devam ediyor. Birtakım yarışmalarla öğrencilerimiz gönüllerince eğleniyorlar. Kayak tesisimiz Türkiye’de bir ilk. Tesisimizde birtakım eğitim faaliyetleri yapılıyor. Hem öğrencilerimize hem de Bitlisli vatandaşlarımıza bu eğitimlerimiz devam ediyor. Tabii bu festival de bir ilk, inşallah ilerleyen yıllarda geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Yani bundan sonra daha geniş katılımlarla bunları sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

"Karı biraz kâra dönüştürmemiz lazım"

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise sadece Mart ayında 4,5 metre kar yağdığını ve bu karı lehlerine çevirmek gerektiğini belirtti. Tanğlay, “Bu yıl Bitlis’e düşen kar 10 metre. Çok tuhaftır ki yıllardır bunu görmemiştik. Sadece Mart ayında 4,5 metre kar düştü. Bundan dolayı bugün Mart’ın 27’si, sanki Şubat ayındayız. Yerdeki kar kalınlığı 2 metre civarındadır. Bu karı artık biraz daha kendi lehimize çevirmemiz lazım. Bu tarzda festivaller yapmamız lazım. Karı biraz kâra dönüştürmemiz lazım. Genel olarak üniversitemiz, belediyemiz ve Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfının yapmış olduğu kar festivalleri çok güzel geçti” diye konuştu.

Festivalde ayrıca öğrenci ve diğer katılımcılara mangalda köfte ve sucuk ekmek ikramında bulunularak, düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ