Malatya Altay Kışlası’nda çalışmalar devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Altay Kışlası içerisinde yapımı süren kışla, yatakhane, misafirhane, kafeterya gibi sosyal tesisleri yerinde inceledi.

Çevre 20.06.2021 14:13:59 0
Malatya Altay Kışlası’nda çalışmalar devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.06.2021 14:13

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Savunma Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Altay Kışlası içerisinde yapımı süren kışla, yatakhane, misafirhane, kafeterya gibi sosyal tesisleri yerinde inceledi.

Milli Savunma Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde bin 100 dönümlük alanın devri yapılan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Altay Kışlası içerisine 5 blokluk kışla, yatakhane, misafirhane ve çeşitli sosyal tesislerin yapımını sürdürüyor. Altay Kışlası’ndan alınan bin 100 dönümlük alanın haricinde mera alanından alınan yerlerle birlikte Yeni Sanayi Sitesi alanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Altay Kışlası alanında devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Başkan Gürkan, “Malatya’nın orta ölçekli sanayi alanının yeterli olmadığı ve bu anlamda mevcut yapılarda çalışma yapan küçük ve orta ölçekli sanayi müteşebbislerimizin ve zanaatçılarımızın yerlerinin yeterli olmadığını gördük. Biz de Milli Savunma Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Altay Kışlası’nda bulunan bin 100 dönümlük yeri ve bin 850 dönümlük mera alanı yeriyle birlikte toplamda 2 bin 950 dönümlük alanda Malatya’ya yeni bir sanayi sitesi yapma noktasında çalışma başlattık. Bu anlamda askeriyeden aldığımız bin 100 dönümlük yerin karşılığında kışla içerisine 5 bloklu inşaat çalışmalarına başladık. Çalışma içerisinde misafirhaneler, yatakhaneler, sosyal tesisler, kışlanın ihtiyaç duyduğu idari ve sosyal birimlerin geçtiğimiz yıl ihalelerini yapmıştık. İhale sonrasında müellif firmaya yer teslimini yapmıştık ve şuanda inşaatımız son aşamaya geldi. Temmuz veya Ağustos ayı itibariyle çalışmalarımızı tamamlayıp teslim ederek askerlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Altay Kışlası’ndan alınan alan ile birlikte toplam 2 bin 950 dönümlük alanda Yeni Sanayi Sitesi’nin yapılacağını ifade eden Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de 2 bin 950 dönümlük yerde çalışmalarımıza başladık. Alan içerisinde sanayimizin ihtiyaç duyacağı fiziki yapıda ve ebatta dükkanlar ve iş yerleri yapılacak. Bu konuda da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda ve ileriki aşamalarda esnaflarımızla yapacağımız görüşmeler neticesinde ihtiyaç duyulan hacim ve ölçekte iş yerleri yapılacak. Bu anlamda bin 850 dönümlük alınan mera alanının da ot bedel karşılıkları Büyükşehir Belediyemiz tarafından ödendi. Planlamalarımızı süreç içerisinde yaptıktan sonra Malatya’mıza yeni bir sanayi sitesi yapılması noktasında ilgili paydaşlarımızla görüşüp değerlendirmesini yapacağız. Çalışmaları yapan Fen İşleri Daire Başkanlığımıza ve inşaatı zamanında takip edip yapan müellif firmaya teşekkür ediyorum. Askerlerimize çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ