Kar savaşçılarının zorlu mesaisi

Karayolları ekipleri, Doğu Anadolu’da yoğun kar ve tipi nedeniyle yolların kapanmaması için sürdürdükleri fedakârca çalışmaların yanı sıra yolda kalan vatandaşların ve yolu kapanan yerleşim birimlerindeki hastaların da imdadına koş

Çevre 9.12.2021 08:40:44 0
Kar savaşçılarının zorlu mesaisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.12.2021 08:40

Karayolları ekipleri, Doğu Anadolu’da yoğun kar ve tipi nedeniyle yolların kapanmaması için sürdürdükleri fedakârca çalışmaların yanı sıra yolda kalan vatandaşların ve yolu kapanan yerleşim birimlerindeki hastaların da imdadına koşuyor. Erzincan’da sabah saatlerinde başlayan yağmur yüksek kesimlerde kara dönüştü.

Doğu Anadolu’da görev yapan Karayolları ekipleri, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı, tipi ve soğuk havada yolların ulaşıma kapanmaması için yoğun çaba sarf ediyor. Bölgede çetin geçen kış şartlarından özellikle yolculuk yapan vatandaşların etkilenmemesi için gece gündüz yollara koyulan Karayolları Sivas 16. Bölge Müdürlüğüne bağlı 164. Şube Şefliği ekipleri, mesai gözetmeksizin kar, tipi, soğuk hava demeden aralıksız çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde görev yaptıkları bakımevine gelen ekipler, önce araçlarını soğuk kış şartları ve yoğun kar yağışına hazırlıyor. Vatandaşların yollarda kalmaması için hemen göreve çıkıp karla mücadeleye başlayan ekipler, karayollarında ulaşımın aksamaması için sorumluluk alanlarındaki Erzincan - Gümüşhane ve Erzincan - Sivas güzergâhındaki yollarda 24 saat boyunca tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıyor.

Kar yağışı olan günler başta olmak üzere kışın haftanın hemen hemen her günü iş makinelerine binip yola koyulan ekipler kar, tipi ve fırtınaya aldırış etmeden adeta ezberledikleri yolları kardan temizleyerek veya tuzlayarak ulaşımda aksama yaşanmaması için gayret gösteriyor.

Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlamanın dışında olumsuz hava koşulları yüzünden yolda kalan araçları, sürücüleri ve vatandaşları da kurtarıyor.

“Erzincan’da yüksek kesimlerde kar, tipi etkili oldu”

Kar yağışı sebebiyle 2120 metre rakımlı Ahmediye ve 2160 metre rakımlı Sakaltutan geçidinde sürücüler zor anlar yaşadı. Erzincan merkezde sabah saatlerinde yağmur etkili oldu. Yağış bir süre sonra yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kar yağışı sebebiyle Erzincan- Gümüşhane kara yolu üzerindeki 2120 rakımlı Ahmediye geçidinde sürücüler zor anlar yaşadı. Sisin de etkili olduğu bölgede sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Yardımlarına karayolları ekipleri yetişti.

Kar yağışı, Erzincan- Sivas kara yolundaki Sakaltutan geçidinde de etkili oldu. Ağır tonajlı araçlar bu güzergâhlarda ilerlemekte güçlük çekti. Bölgede ulaşımın aksamaması için karayolları ekipleri, kar temizleme çalışmasına başladı. 3 greyder, 6 kamyon ve 2 kepçe ile yağışın etkili olduğu bölgelerin ulaşıma açık tutabilmesi için çalışma yapılıyor.

“Meteoroloji’den 5 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 9 Aralık Perşembe günü tarihli güncel hava durumu raporuna göre, Doğu Akdeniz’de gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, İç Anadolu’nun doğusunun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yoğun kar yağışı bekleniyor.

Yağışların; Adana ve Osmaniye’nin güneyi ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (30-60 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar Mevkii, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt, Şırnak ve Hakkâri çevreleri ile Diyarbakır ve Batman’ın merkez ve kuzey, Elazığ’ın doğu ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur (20-50 kg/m), yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde iç ve batı kesimlerde pus, yer yer sis bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ