Kar kalınlığını görenler gözlerine inanamıyor: Mayıs ayında 8 metrelik karla zorlu mücadele

Bingöl’de 2 bin 500 rakımlı köy yollarında karla mücadele çalışmalarını mayıs ayında da sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, tipi ve rüzgardan dolayı yer yer biriken 8 ila 10 metrelik karla mücadele ediyor.

Çevre 12.05.2022 09:46:15 0
Kar kalınlığını görenler gözlerine inanamıyor: Mayıs ayında 8 metrelik karla zorlu mücadele
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2022 09:46

Bingöl’de 2 bin 500 rakımlı köy yollarında karla mücadele çalışmalarını mayıs ayında da sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, tipi ve rüzgardan dolayı yer yer biriken 8 ila 10 metrelik karla mücadele ediyor.

Ülke genelinde bahar ve yaz havası yaşanırken, Bingöl’ün yüksek rakımlı bölgelerinde karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Sert ve çetin geçen kış aylarının geride bıraktığı kar, yüksek rakımlı bölgelerde yer yer 8 ila 10 metre kalınlığıyla bazı köylere ulaşımı aksatıyor.

Genç ilçesine bağlı 2 bin 500 rakımlı Geyikdere köy yolunda çalışmalarını sürdüren Valilik İl Özel İdaresi ekipleri, karla olan zorlu mücadelesini sürdürüyor.

"36 bin kilometrelik karla mücadele çalışması yaptık"

Kış aylarında her köy yolunu ortalama 12’şer defa açtıklarını belirten İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Bünyamin Agitoğlu, "Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Geyikdere köyü mevkiindeyiz. Köyümüzün yolu ulaşıma açılmak üzere. Bu sene çok ciddi bir karla mücadele çalışması yaptık. Yaklaşık 3 bin 367 kilometrelik yol ağımızda biz 36 bin kilometrelik karla mücadele çalışması yaptık, yani ortalama köy yollarımız 12’şer defa açıldı. Tek bir hanenin olduğu, her yaşam bölgesine ulaşımı sağlamaya çalıştık. Ciddi manada kar yağışı alan bir bölgedeyiz ve bu bölgelere ulaşımı kış aylarında sağlamak çok zor olduğu için ilkbaharı beklemek zorunda kalıyoruz. Ekiplerimiz halen karla mücadele çalışmalarını sürdürüyorlar. Kış boyunca yoğun bir şekilde çalışma gerçekleştirmiştik zaten. Kalan çalışmalarımızı yaptıktan sonra artık programımız dahilinde yollardaki iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

"Tipinin doldurduğu bölgelerde kar kalınlığının 10 metreyi geçtiğini de görüyoruz"

Tipinin doldurduğu bölgelerde kar kalınlığının 10 metreye yaklaştığını aktaran Agitoğlu, "Bu bölgede 7-8 metreye varan kar kalınlıkları mevcut. Burada tabi çok yüksek kar olduğu için, buradaki çalışmalarımız çok uzun dönem sürebiliyor. Çalışma arkadaşlarımız da mesai kavramı gözetmeksizin mücadelelerini sürdürüyorlar burada. Özellikle tipinin doldurduğu bölgelerde 10 metreyi geçtiğini de görüyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüp, bitirmeye çalışacağız" diye konuştu.

11 yıldır dozer kullanan operatör Kazım Dölden ise "Bu sene kış ayları çetin geçtiği için karla mücadelemiz halen devam ediyor. Burada birkaç mezra yolunu kapalı, onları da açmaya çalışıyoruz. Yer var 7 yer var 10 metre yüksekliğinde kar var, rüzgar doldurduğundan dolayı kar yüksekliği fazla. Bizler de açmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ