Iğdır kayısı bahçelerinin sonbahar renkleri ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakıyor

IĞDIR KAYISI BAHÇELERİNİN SONBAHAR RENKLERİ İHTİŞAMIYLA GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR

Çevre 10.11.2020 10:58:00 0
Iğdır kayısı bahçelerinin sonbahar renkleri ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.11.2020 10:58

"Doğu’nun Çukurovası" olarak bilinen ve Türkiye’nin önemli kayısı üretim alanlarından olan Iğdır’da kayısı bahçelerinin sonbahar renkleri ihtişamıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Iğdır’daki kayısı bahçeleri sonbahar mevsiminde sarı, kahverengi ve yeşilin farklı tonlarının bir araya gelmesi ile kartpostallık manzaralar oluşturuyor. Iğdır’da bulunan kayısı bahçelerinin sonbaharın gelmesi ile birlikte yapraklarını dökmesi ile oluşturduğu renk cümbüşü adeta insanı büyülüyor. Havadan da görüntülenen kayısı bahçeleri sarı, kahverengi ve yeşilin farklı tonlarının bir araya gelmesi ile bir ressamın fırçasından çıkmış tabloları andırıyor. Iğdır’da yaz aylarında sarı altın olarak bilinen ayrıca önemli bir ekonomik geliri oluşturan ve sonbaharda da altın yaprakları olarak bilinen kayısı bahçeleri başta doğa tutkunları olmak üzere fotoğrafçıların da ilgi odağı olmuş durumda. Her yıl sonbaharda kayısı bahçelerinin sarı yapraklarını kadrajına alan Iğdırlı fotoğraf sanatçısı ve Coğrafya öğretmeni Mehmet Özcan, “Kasım aylarının başında kayısı ağaçları sarı bir ton alıyor. Buda fotoğraf çeken ve fotoğrafçılık hobisi olanlar için harika bir görüntü oluşturuyor. Şehir dışında hatta ülke dışında gelip buraların fotoğrafını çeken insanlar var. Bizde Kasım aylarının başlarından bu fotoğrafları çekmeye başlıyoruz. Bu güzellik 15 Kasıma kadar sürüyor. Herkesi bu güzelliği görmeye bekliyoruz. Günler geçtikçe sarı ton daha çok ortaya çıkacak. Biz bu tonların hepsini yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

Eşsiz güzellikleri içinde barından ve kış mevsiminin habercisi olan kayısı ağaçlarının yaprak dökmesiyle oluşan renk cümbüşüne hayran olduğunu belirten Murat Akkuş; “Bizler hafta sonu gezilerimizde diğer sosyal faaliyetlerimizde buraları tercih ediyoruz. Kayısı bahçelerinin yaprak dökümleri yerlere göre değişiklik gösterebiliyor. Şehir dışında gelen doğaseverler bu mevsimde buraları fotoğraflamak için çok geliyorlar. Bizlerde bu mevsimde güzel havanın ve güneşin olduğu bu günlerde doğanın keyfini çıkartıyoruz ve bahçelere kendimizi atıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ