Gölette balıklar ölmeye başladı

MALATYA’NIN HEKİMHAN İLÇESİ GÜZELYURT GÖLETİ'NDE BALIKLAR ÖLMEYE BAŞLADI. ÇEVRE HALKINI PANİĞE SEVK EDEN BALIK ÖLÜMLERİ NEDENİYLE YETKİLİLER GÖREVE DAVET EDİLDİ.

Çevre 14.06.2020 19:12:51 0
Gölette balıklar ölmeye başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Malatya’nın Hekimhan ilçesi Güzelyurt Göleti’nde balıklar ölmeye başladı. Çevre halkını paniğe sevk eden balık ölümleri nedeniyle yetkililer göreve davet edildi.

Hekimhan ilçesi merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Güzelyurt Göleti’nde, birkaç günden beri başlayan balık ölümleri bölge halkında endişesine neden oldu.

Göletin yanında evi ve bahçesi olan Ali Mutlu, balık ölümleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “İlk defa burada, bu kadar ölü balık görüyorum. Göl suyu çok çekilse bile böyle bir ölümle karşılaşmamıştım. Birkaç gündür ölü balıkları görüyorum. Her gün daha da çoğalıyor” ifadelerini kullandı.

Bu bölgede büyükbaş hayvancılığı yaptığını söyleyen Mutlu, “Bunun için çok tedirginim. Ayrıca Güzelyurt mahallesinde çok sayıda vatandaşımız risk altında bu göleti kullanıyorlar, ama farkında değiller. Bu gölet yaklaşık 5 bin dekar araziyi sulama kapasiteli. Bir an önce bu ölümleri incelemeleri için görevlilerin gelmesini ve bu gölette sürekli bir nöbetçinin kalmasını talep ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem