Erzurum’da piknik alanlarında ateş, mangal, semaver yakılması ve ormanlık alanlara girilmesi yasaklandı

Erzurum’da orman yangınlarını önlemek amacıyla piknik alanlarında ateş, mangal ve semaver yakılması ve ormanlık alanlara girilmesi 1 ay boyunca yasaklandı.

Çevre 3.08.2021 12:35:23 0
Erzurum’da piknik alanlarında ateş, mangal, semaver yakılması ve ormanlık alanlara girilmesi yasaklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.08.2021 12:35

Erzurum’da orman yangınlarını önlemek amacıyla piknik alanlarında ateş, mangal ve semaver yakılması ve ormanlık alanlara girilmesi 1 ay boyunca yasaklandı.

Erzurum Valiliği’nde Vali Okay Memiş başkanlığında Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erzurum’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve il genelinde oluşan aşırı nüfus hareketliliğine bağlı olarak orman yangınlarında artışlar olabileceği düşüncesiyle Ağustos ayı sonuna kadar piknik ve ormanlık alanlar için yasaklar getirildi.

Valilik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Erzurum ili dahilinde Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından belirlenmiş, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında piknik yapılmasının mangal semaver ve ateş yakılmasının yasaklanmasına, piknik yapılmasına müsaade edilen tescilli mesire alanlarında yukarıda belirtilen tarihler arasında ateş, mangal ve semaver yakılmasının yasaklanmasına, ormancılık faaliyetlerinin gereği olarak üretim çalışmalarının devamı, fidan dikme, bakım ve onarım gibi Orman idaresinden ihale ya da tahsisli sözleşmelerle iş almış kişiler ile bu çalışmaları denetleyen ve kontrol eden orman idaresi personelleri haricinde ki vatandaşlarımızın ormanlara giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, 6831 sayılı Orman kanunun 76. maddesi gereği; Ormanlık alanlar civarında bağ bahçe temizliği amaçlı ateş yakılması, çoban ve avcı ateşi yakılması, anız yakılmasının ve ormanlarda konaklama yapılmasının yasaklanmasına, ormanlık alanlar civarında yapılacak düğün ve benzeri organizasyonlarda Orman yangınlarına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerinin kullanılmasına müsaade edilmemesine, komisyonumuzca alınan kararların vatandaşlarımıza en seri bir şekilde ulaştırılması için Belediyeler ve camilerin hoparlörlerinde ilan edilmesine, Müftülüklerce orman yangınları ve tehlikeleri konusunda vatandaşların bilgilendirilmesine, denetim, kontrol, adli- idari iş ve işlemlerin Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı yetkili personellerce ve muhtarlıklarca ilgili mevzuatlar çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ