Erzincan’da uygulamalı “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi

Erzincan’da, meyve yetiştiren çiftçilere yönelik uygulamalı olarak “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi.

Çevre 18.03.2021 09:10:00 0
Erzincan’da uygulamalı “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2021 09:10

Erzincan’da, meyve yetiştiren çiftçilere yönelik uygulamalı olarak “Meyve Ağacı Budama” kursu verildi.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 15 gün süren “Meyve Ağacı Budama” kursunun teorik eğitiminin ardından uygulamalı olarak budama eğitimi verildi. Erzincanlı 75 çiftçi, İki grup halinde pandemi kurallarına uygun olarak Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bahçesindeki meyve ağaçları üzerinde, uygulamalı olarak pratik eğitimlerini alıp kursu tamamlayacak.

Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Meyve Bağ Bölümü Başkanı Dr. Salih Keskin ağaç budama işleminde önemli noktalara değinerek “Budamada işleminde birinci amacımız ağaçlarda sağlıksız olan dalları ortadan kaldırmaktır. İkincisi ağacımızı taç şeklinde yani iskeletini oluşturmak. Bir diğer konu ise ağacın içerisine güneş ve rüzgârın girmesini sağlamaktır.” dedi.

Ağaç budama kursuna katılan Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin ise, “İl Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Bahçe Kültürleri Enstitüsü ile ortaklaşa her yıl düzenlemiş olduğu kurslardan bu yıl özellikle budama eğitimine önem verdik. Çünkü ilimizi biliyorsunuz sebze ve meyve şehri olarak adlandırıyoruz bölgemizde. Meyvelerde de budama en önemli özelliklerden biridir. Şuan da ilimizde budama ile ilgili özellikle vatandaşlarımızda bir ihtiyaç hâsıl oldu. İnsanlarımız yaşlandıkça ve bahçelerine bakmakta zorlandıkça budama eğitimine ihtiyaç oldu. Aslında budama bu mevsimlerde ihtiyaç duyulan bir meslek. Çünkü herkes bu budama işlemini yapamayabilir. Bizim amacımız çiftçilerin ağaç budamasını öğrenmeleridir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personellerinden Yüksek Ziraat Mühendisi Yusuf Bayındır’ın ağaç budama işlemini uygulamalı olarak göstermesi ve anlatımıyla kurs devam etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ