Erzincan yeni yılın ilk gününe karla uyandı

Erzincan kent merkezinde yaşayan vatandaşlar 2022 yılının ilk gününe lapa lapa kar yağışıyla uyandı. Kent kardan beyaza bürünürken Girlevik Şelalesi adeta kartpostallık manzaraya büründü.

Çevre 1.01.2022 11:15:06 0
Erzincan yeni yılın ilk gününe karla uyandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.01.2022 11:15

Erzincan kent merkezinde yaşayan vatandaşlar 2022 yılının ilk gününe lapa lapa kar yağışıyla uyandı. Kent kardan beyaza bürünürken Girlevik Şelalesi adeta kartpostallık manzaraya büründü.

Yeni yılın ilk gününü karla karşılayan Erzincanlılar, kara hasret giderdi. Yüksek kesimler haricinde uzun zamandır kent merkezine yağmayan kar bugün etkisini gösterdi. Her tarafın beyaza büründüğü şehirde işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. Belediye ekipleri de kaldırımlarda yılın ilk kar temizliği işine koyuldu.

Kar özleminin bugün yağan karla sona erdiğini ifade eden vatandaşlardan Hasan Çakmak, “Erzincan’a uzun zamandır beklenen kar yağıyor. Çok güzel oldu. Daha da yağmasını arzu ediyoruz” dedi.

’Beyaz gelinliğini giyinen Girlevik Şelalesi ziyaretçilerini cezbetti’

Erzincan’da doğal güzelliğiyle öne çıkan ve bugün etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen Girlevik Şelalesi, ziyaretçilerini adeta cezbetti. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan Kalecik köyündeki 9 kaynak suyunun birleşmesiyle oluşan ve kar yağışı ile beyaza bürünerek adeta beyaz gelinliğini giyen Erzincan’daki Girlevik Şelalesi’nde seyrine doyumsuz manzaralar oluştu.

‘Meteoroloji’den kar uyarısı’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yılın ilk gününün raporunu yayımladı. Hava sıcaklığının batı kesimlerde mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin edilirken Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ