Emine Erdoğan startını vermişti, Elazığ Belediyesi kentin farklı noktalarına ’Mobil Atık Getirme Merkezleri’ oluşturdu

Elazığ Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında konuşlandırılan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ dönüşüme katkı sağlıyor.

Çevre 23.08.2021 10:36:10 0
Emine Erdoğan startını vermişti, Elazığ Belediyesi kentin farklı noktalarına ’Mobil Atık Getirme Merkezleri’ oluşturdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.08.2021 10:36

Elazığ Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarında konuşlandırılan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ dönüşüme katkı sağlıyor.

Elazığ Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla kentin birçok noktasına ’Mobil Atık Getirme Merkezi’ oluşturdu. Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi kapsamında kent genelinde belirlenen yerlere Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ikili atık kumbaraları kuruldu. Kağıt, karton, plastik, bitkisel ve cam bölmelerinden oluşan kumbaralarla vatandaşlara geri dönüşümü bilinçlendirmek ve geri kazanılabilir atıkların diğer atıklara karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlenmesi planlanıyor.

"Amacımız bilinci sağlamak"

Sıfır Atık Projesi kapsamında kentte önemli bir uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getiren Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Zuhal Ekmen, “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla Elazığ Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Bu amaçla geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklara karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlenmesi amacıyla şehir genelinde belirlenen yerlere Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ayrıca vatandaşın kolay ulaşabileceği cadde, sokak ve kamuya açık yerlere ikili atık kumbaralarımız bırakılmıştı ve bırakılmaya da devam edecektir. Başkanımıza destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vatandaşlarımızdan koyduğumuz Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ikili atık kumbaralarımızı verimli bir şekilde kullanmalarını istiyoruz. Gerçekten geri dönüşebilecek ürünlerimizin doğaya kazandırılmasını sağlamak ve bunun için bilinçlendirme kampanyalarımız tamamıyla devam edecektir. Tek amacımız bu şekilde bilinci sağlayabilmek’’ dedi.

"Çalışma şehrin ekonomisine katkıda bulunacak"

Çalışmanın, geri dönüşümü bilinçlendirmek ve şehrin ekonomisine katkıda bulunmak açısından çok yararlı olduğunu belirten Sena Mutlu, "Belediyemize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum, Çünkü bu proje sayesinde kaynakların verimli kullanılması ve aynı zamanda atık miktarının azaltılması sağlanacaktır. Bu projelerin devamının gelmesini istiyorum" diye konuştu.

Güzel bir uygulamanın faaliyete geçtiğini ifade eden Sinan Ünlü isimli vatandaş da, "Mobil atık kutuları vasıtasıyla pil, karton, naylon ve plastik gibi türleri toplayarak geri dönüşüme kazancını daha sağlıklı işletiyor. Belediyemiz yaptığı bu çalışmayla atıkların geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye, yaşam standartlarına ve çevreye değer sağlamak adına yapmış olduğu bu yatırım çok büyük bir başarıdır. Vatandaşlarımızdan beklentim bilinçli bir birey olarak çevreyi korumayı ve temiz tutmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ