Elazığ’da sezonun son dev turna balığı yakalandı: Tam 103 kilogram

Elazığ Murat Nehrinde ava çıkan balıkçıların oltasına biri 103 diğeri de 24 kilogram ağırlığında 2 adet turna balığı takıldı. Tarihi Kapalı Çarşıda sergilenen 103 kilogramlık dev turna balığına ’Yol Yemez’ lakabı verildi.

Çevre 1.04.2022 09:48:47 0
Elazığ’da sezonun son dev turna balığı yakalandı: Tam 103 kilogram
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.04.2022 09:48

Elazığ Murat Nehrinde ava çıkan balıkçıların oltasına biri 103 diğeri de 24 kilogram ağırlığında 2 adet turna balığı takıldı. Tarihi Kapalı Çarşıda sergilenen 103 kilogramlık dev turna balığına ’Yol Yemez’ lakabı verildi.

Murat Nehrinde ava çıkan balıkçılar biri 103 kilogram ağırlığında, 1 metre 61 santimetre boyunda diğeri de 24 kilogram ağırlığında olan 2 dev turna balığı yakaladı. 103 kilogram ağırlığında olan turnaya ‘Yol Yemez’ lakabı takan balıkçılar, balıkları pazara getirip tezgâhta satışa sundu. Kilosu 70 TL’den satışa sunulan balıklar, Diyarbakır’dan gelen bir müşteriye 6 bin 500 TL’den satıldı.

"İlk defa görenler, şaşıranlar veya korkanlar oluyor"

Bu senenin çıkan en büyük balığını getirdiklerini aktaran esnaf Ramazan Erdoğan, "103 kilo ağırlığında 1 metre 61 santimetre uzunluğunda ve yanında bir tane de 24 kiloluk bir balığımız var. Balık için çok sipariş aldık. İkisi de bir vatandaş tarafından komple satın alındı. Dondurucuya atıp bir yaz boyunca yiyeceğini söyledi. Elazığ’da bu sene biraz nadir bu balıklar çıkıyor. Aslında havalar da güzel, yağış da bol, ama balıkçılık nasip işi kısmet işi, olmayınca olmuyor. Vatandaşların yoğun bir ilgisi var. İlk defa görenler de oluyor, şaşıranlar veya korkanlar oluyor. Avlanma yasağı başlıyor. Tüm balıkçıları yasağa uymasını bekliyoruz ki böyle balıkların nesli tükenmesin. Bir sonraki nesillere bunları aktarabilelim. Bu balık tüm olarak kilosu 45 liradan verildi. Normalde de et halinde kilosu 70 liraydı. İki balık toplam 6 bin 500 liraya satıldı" dedi.

İlk defa bu kadar büyük bir balık gördüğünü kaydeden vatandaşlardan Hatice Tanyeri, "İlimizde böyle bir balık çıkması beni çok mutlu etti. Bir de turna balığıymış. Turnanın eti çok lezzetli olur. Turna balığını çok seviyorum. İlk defa bu kadar büyük balık gördüm. Elazığ’ın en büyük balığı. Yiyenlere afiyet olsun" diye konuştu.

Tezgâhta sergilenen balıkları gören vatandaşlar, cep telefonlarına sarılarak fotoğraf çekti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ