"Dumanlı’ya Macera Geliyor" ve "Kalkancı Göleti Mesire Alanı" projelerinin onay protokolü imzalandı

Refahiye Kaymakamlığı ve Refahiye Belediye Başkanlığı tarafından ortak hazırlanarak, KUDAKA’ ya sunulan 'Dumanlı’ya Macera Geliyor' ve 'Kalkancı Göleti Mesire Alanı' projelerinin onay protokolü imzalandı.

Çevre 8.12.2021 10:01:19 0
"Dumanlı’ya Macera Geliyor" ve "Kalkancı Göleti Mesire Alanı" projelerinin onay protokolü imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2021 10:01

Refahiye Kaymakamlığı ve Refahiye Belediye Başkanlığı tarafından ortak hazırlanarak, KUDAKA’ ya sunulan "Dumanlı’ya Macera Geliyor" ve "Kalkancı Göleti Mesire Alanı" projelerinin onay protokolü imzalandı.

Refahiye Kaymakamlığı ve Refahiye Belediyesi tarafından ortak hazırlanarak Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (KUDAKA) sunulan "Dumanlı’ya Macera Geliyor" ve "Kalkancı Göleti Mesire Alanı" projelerinin onay protokolü KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Kaymakam Eyüp Kaykaç ve Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı arasında imzalandı.

Refahiye Kaymakamlık tarafından sunulan, Dumanlı Tabiat Parkında vatandaşların daha eğlenceli ve dolu vakit geçirebilmeleri, tabiat parkındaki etkinliklerin artırılması, yerli ve yabancı turist ziyaretçi sayılarının artırılması hedeflenerek “Dumanlı’ya Macera Geliyor” projesi adı altında zip coaster, lazer sistemli yeni nesil paintball, ahşap ip parkuru gibi birçok etkinliğin yer aldığı faaliyetler KUDAKA tarafından destek gördü.

Refahiye Belediye Başkanlığı tarafından ise, tabiatı ve doğasından gelen güzellikleri ortaya çıkarmak, mekânın daha cazip hale getirilmesini, bölgenin coğrafi konumu itibariyle doğal kaynaklarının ve doğal güzelliklerinin avantajlarının ön plana çıkarılarak etkinlik ve konaklama tercihinde ilk sıralarda yer almasına katkı sunulması amacıyla ilçeye bağlı Kalkancı köyü sınırlarında bulunan Kalkancı Göleti’ne eğlendinlen çalışmaları yapmak için hazırlayıp sunulmuş olan proje KUDAKA tarafından kabul gördü.

Ayrıca Anadolu’nun Yeşil Cenneti Projesi (Köroğlu Vadi Projesi) 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında onaylanan ve Belediye Başkanlığı tarafından uygulanacak olan ilçede bulunan Köroğlu Mağarasının turizme kazandırılması için fizibilite destek sözleşmesi imzalandı.

Toplam bütçesi yaklaşık 2,2 milyon TL olan projelerin ilçe ekonomisine ve bölgede turizmin gelişimine katkı sunması hedeflenmektedir. Kaymakam Eyüp Kaykaç konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında; "Her üç projeye yaklaşık 2,2 milyon TL tutarında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından destek sağlanmıştır. Yapılacak yatırımların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. En kısa sürede projelerimizin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlanılacaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ