DSİ Genel Müdürü Yıldız,"Palu ve Kovancılar’ın 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak"

Elazığ’ın Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyunun ihalesi yapılan arıtma tesisi ile karşılanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, tesisin günlük 4 bin metre küp kapasitede olacağı

Çevre 31.03.2021 10:26:48 0
DSİ Genel Müdürü Yıldız,"Palu ve Kovancılar’ın 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.03.2021 10:26

Elazığ’ın Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyunun ihalesi yapılan arıtma tesisi ile karşılanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, tesisin günlük 4 bin metre küp kapasitede olacağını söyledi.

DSİ’den yapılan açıklamada," Devlet Su İşleri’nin Elazığ’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Elazığ’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Elazığ il merkezi, Palu, Kovancılar ilçeleri ile merkeze bağlı Yazıkonak, Mollakendi, Yurtbaşı ve Akçakiraz Belde Belediyelerinin içme ve kullanma suyunu karşılayacak olan Hamzabey Barajı ile Elazığ İçmesuyu İsale Hattı yapımları tamamlanarak hizmet vermeye başlamıştır. İçme suyu isale hattından branşmanla alınacak ham su arıtılarak Palu ilçesine 20 l/s, Kovancılar ilçesine 25 l/s olmak üzere ilçelerimize yılda 1,42 milyon metre küp içme ve kullanma suyu temini sağlanacaktır. Palu-Kovancılar İçmesuyu Projesi, içme suyu tesisleri inşaatı ve arıtma tesisi işlerinden oluşmaktadır"denildi.

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ise," Palu ilçesinde yapılacak olan arıtma tesisinin ihalesi 24.02.2021 tarihinde gerçekleştirildi. İhale sürecinin tamamlanmasına müteakip imalatlara başlanılacak. Toplam günlük 4 bin metre küp kapasiteli arıtma tesisin tamamlanması ile Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır"dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ