Bulanık’ta ’Bir tohum bin kuşak projesi’

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Türk Telekom İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleri ile 700 adet çam fidesi ve çiçek yetiştirdiler.

Çevre 10.06.2022 11:38:47 0
Bulanık’ta ’Bir tohum bin kuşak projesi’
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2022 11:38

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık Türk Telekom İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleri ile 700 adet çam fidesi ve çiçek yetiştirdiler.

Bulanık Türk Telekom İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulu öğrenceleri tarafından başlatılan ’Bir tohum bin kuşak projesi’ çerçevesinde öğrenciler topladıkları kullanılmayan pet bardaklar, plastik kaplar ve benzeri atık malzemeleri saksıya dönüştürerek çiçek ve çam ağaçları yetiştirdiler. Projeyi yürüten öğretmen ve öğrenciler toplanan atık malzemelerden yaptıkları saksılara çam kozalağı ve çiçek tohumları ekerek üç ay içinde fidan yetiştirdiler. Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, Türk Telekom İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek proje ile ilgili öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. Bulanık ilçesinde ilk defa böyle bir proje gerçekleştirdiklerini açıklayan Tunçel, "Türk Telekom İmam Hatip İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ettik. Ziyaret esnasında gördüğümüz manzara öğretmenleri ve öğrencilerimizin birlikte yaptıkları çalışma bizi gerçekten çok mutlu etti. Yeter ki öğrencilerimizi eğitelim. Eğitimizde hiçbir güç önlerinde duramayacaktır. Sizin böyle bir işi yapmanız belki de öğrencilere çevre bilinci kazandıracaktır. Çevreye zarar vermenin hele hele böyle bir etkinliğin çevreye zarar vermesini çöp atmasını Üç aylık bir çalışma yirmiden fazla çiçek türünün üretildiği ve yine aynı şekilde 2 binle başlayıp 700 adet çam ağacının üretildiğini burada gördük. Gerçekten çok güzel bir çalışma, bu anlamda okul müdürümüzden başlayarak burada emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Projeyi yürüten Bulanık Türk Telekom İmam Hatip Ortaokulu Arapça öğretmeni Eren Aktura ise "Amacımız öğrencilerimize bitki ve çiçek sevgisi aşılamak. Okula da katkı sağlayacağız. Projemizin asıl amacı öğrencilerimizi kötü davranıştan uzak tutmak. Okulumuzda kendi çabalarımızla yetiştirdiğimiz çiçekler ve çam ağaçları var. hem Bulanık ilçesi için hem de çevreye faydalı olmak için böyle bir işe başladık" dedi.

Projeyi yürüten Bulanık Türk Telekom İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik öğretmeni Gülfem Adam ise "Özellikle bu proje benim için öğrencilerle iletişim kurmamda, onları daha iyi tanımamda, hem de boş zamanlarında daha olumlu ve daha ılımlı olmaları için çok avantajlı oldu. Ayrıca öğrenciler okula bir emek harcadıkları için, okula olan bağlılıkları daha da arttı" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ