Budaklı kaplıcası doğal fotoğraf stüdyosuna döndü

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıcada kirlenen hayvanlarını yıkayan köylüler fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

Çevre 24.02.2022 11:53:06 0
Budaklı kaplıcası doğal fotoğraf stüdyosuna döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.02.2022 11:53

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıcada kirlenen hayvanlarını yıkayan köylüler fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

İlçeye bağlı Budaklı köyünde kışın ahırlarda kalan manda ve atlar, belli aralıklarla götürüldükleri kaplıcada temizleniyor. Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü ilçeye 7 kilometre mesafedeki köyde yaşayanlar, soğuk kış günlerinde 40 derece sıcaklıktaki kaplıcada manda ve atların temizliğini yapıyor.

Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden düzenlenen turlarla Bitlis’e gelen fotoğraf tutkunları da hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede hayvanların kaplıcada yıkanmasını görüntülüyor.

40 derece sıcaklıktaki kaplıcada manda ve atları temizleyen köylüler, at ve mandaların üstüne çıkarak ters takla atıp fotoğraf tutkunlarına modellik yapıyor.

Kaplıcaya Ahlat’taki fotoğraf kursundaki arkadaşları ile birlikte geldiğini anlatan fotoğraf tutkunu Esra Çakır, “Ben aslen Trabzonluyum ve görev icabı Bitlis’e geldik. Buraya, Ahlat’taki fotoğrafçılık kursunda eğitim gören fotoğrafçı arkadaşlarımızla geldik. Çok güzel bir mekan. Mandaların ve atların sıcak suda kaplıca keyfi yapmalarını izledik. Çobanların takla atışlarını izledik ve çok güzel bir görsel oldu. Biz de bol bol fotoğraf çektik. Benim için çok güzel bir hatıra oldu. Çok güzel bir gündü” dedi.

Van’ın Erciş ilçesinden gelerek mandaların kaplıca keyfini fotoğraflayan öğretmen Emine Galip Şengöz ise “Van’ın Erciş ilçesinde okul öncesi öğretmeniyim. Aynı zamanda doğa fotoğrafçısıyım. Erciş’ten ve Ahlat’tan fotoğrafçılık eğitimi alan arkadaşlarımızla beraber Budaklı kaplıcalarına geldik. Burada fotoğrafçı arkadaşlarımızla beraber mandaların kaplıcalara girmesini izleyip çoban arkadaşların mandaları ve atları temizlemelerini izledik. Çoban arkadaşlar bizlere modellik yaptılar, farklı çok güzel kareler elde ettik. Herkesin gelip görmesini diliyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ