Bitlis’te yapılan bölgenin en büyük viyadükü bitmek üzere

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan ve ‘Bitlis Çayı Viyadükü’ olarak adlandırılan bölgenin en büyük köprüsü bu yılsonunda hizmete açılacak.

Çevre 9.06.2022 09:19:36 0
Bitlis’te yapılan bölgenin en büyük viyadükü bitmek üzere
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.06.2022 09:19

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan ve ‘Bitlis Çayı Viyadükü’ olarak adlandırılan bölgenin en büyük köprüsü bu yılsonunda hizmete açılacak.

Türkiye’de Osman Gazi Köprüsünden sonra itme sürme tekniğini ile yapılan Bitlis Çayı Viyadükünün tamamlanmasına yaklaşık olarak 270 metre kaldı. Bitlis-Diyarbakır yolu üzerinde bulunan ve her yıl kış aylarında heyelan nedeniyle geçişi zor olan bölgede inşa edilen çelik köprü bölgede ilk olurken, Türkiye’de ise nadir uygulanan projelerden biri olacak. Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki köprünün parçaları Ankara ve Bitlis’te oluşturulan fabrikalarda çalışan 350 kişi tarafından yapılıyor. Yapıldıkça ayaklara doğru itilen köprüyol bittikten sonra bölgede büyük sorunlardan biri olan heyelan riskine rağmen trafik akışını sürdürecek. Bitlis Çayı viyadükünün bir kilometre olup iki kenar ayak ve 10 orta ayak olmak üzere maksimum açıklığı ise 90 metredir. Aynı zamanda ayak yüksekliği 54 metredir. Bu proje itme-sürme tekniğiyle yapılmaktadır. Çelik konstrüksiyon olup 14 bin 700 ton ağırlığa sahiptir.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Bitlis çayı üzerinde bulunan viyadük hemen hemen tamamlanmak üzere. 2022 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan viyadükün toplam uzunluğu yaklaşık bir kilometre olup, son 270 metrelik kısmına başlanmış bulunuluyor. Önümüzdeki günlerde İnşallah ulaşıma açacağız. Tabi çok özel bir teknikle yapıldı bu viyadük. Osman Gazi Köprüsünde kullanılan itme sürme tekniği ile yapılıyor. Vatandaşlarımızın geçmiş yıllarda Bitlis-Diyarbakır karayolundaki zor olarak addettiği Bitlis deresi yolu İnşallah çok yüksek standartta ulaşıma açılacak. Günlük olarak bu yolumuzu kullanan 5-6 bin sürücümüz çok güzel bir hizmete kavuşmuş olacak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ