Bitlis’te tipi ve fırtınaya rağmen köy yolları açılıyor

Bitlis’te yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, ekipler tipi ve fırtınaya rağmen köy yollarını ulaşıma açıyor.

Çevre 28.01.2022 13:32:47 0
Bitlis’te tipi ve fırtınaya rağmen köy yolları açılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2022 13:32

Bitlis’te yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, ekipler tipi ve fırtınaya rağmen köy yollarını ulaşıma açıyor.

Kent genelinde kapanan 165 köy yolunu ulaşıma açmaya çalışan Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, hava koşullarını gözetmeksizin 7/24 esasına göre çalışıyor. 3-4 gün boyunca hiç evlerine gidemeyen personeller hem kendilerinden hem de ailelerinden büyük fedakarlık yapıyorlar.

Bitlis merkezin en çok kar alan iki köyü olan Tabanözü ve Koruk köylerinde karla mücadeleyi takip eden İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Nail Aşit, bugüne kadar her köyü birkaç defa ulaşıma açtıklarını ifade etti. Aşit, bir aylık zaman dilimi içinde toplamda 11 bin 900 kilometre yol ağında karla mücadele verdiklerini belirterek, “Yaklaşık bir haftadır devam eden kar yağışı nedeniyle bugün itibari ile 165 köy yolumuz ulaşıma kapalı durumdadır. Ekiplerimiz 7/24 esasına göre çalışmaktadırlar. 10 şantiyede 50 iş makinesi ve 75 personelle karla mücadeleyi devam ettiriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 11 bin 900 kilometre yol açmış bulunmaktayız. Toplamda bin 879 köy yolunu ulaşıma açtık. Karla mücadelede ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. Şu anda bulunduğumuz bölge Bitlis’in en çok kar alan bölgelerinden bir tanesidir. Burada hem çığ tehlikesi var hem de yoğun bir şekilde kar yağışı almaktadır” dedi.

Ekiplerin karın yanı sıra hem çığla hem de doğa koşullarıyla da mücadele ettiklerini söyleyen Aşit, sözlerine şöyle devam etti:

“Karla mücadelede çalışan arkadaşlarımız bazen 3-4 gün evlerine gidemiyorlar. Çok büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Bu da vatandaşlarımızın rahatı içindir. Arkadaşlarımız hem kendilerinden hem de ailelerinden büyük fedakârlık yapıyorlar. Köy yolunda çalışan arkadaşlarımız çığla ve doğa koşullarıyla da mücadele ediyor.”

Vatandaşlara da uyarılarda bulunan İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Nail Aşit, “Karla mücadele çalışmalarımızda zaman zaman bizi üzen olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Asılsız ihbarlarla bizleri boş yere meşgul ediyorlar. Bu bizim hem motivasyonumuzu hem de arkadaşlarımızın moralini bozuyor. Gerçek hastalara yetişmekte zorlanıyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan ricamız yollar zaten en kısa sürede açılıyor. Boş asılsız ihbarda bulunmasınlar. Zaten yolları en fazla 2-3 günde ulaşıma açılacaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ