Bitlis’te sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtımı

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Çevre 4.05.2021 10:12:29 0
Bitlis’te sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtımı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.05.2021 10:12

Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Son yıllarda kuru fasulye üretiminde Türkiye’nin önemli ihtiyacını karşılayan Bitlis, üretim bakımdan Türkiye sıralamasında 3’üncü sıraya yükseldi. Hastalık ve zararlı etmenlerin minimum olduğu Bitlis’te, gelişen tarımsal mekanizasyon ve modern tarım teknikleri sayesinde üretim alanlarında artış sağlanmakta ve Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitim yayım ve enformasyon çalışmalarıyla birim alanda yüksek verim alınabilmektedir. Bitlis aynı zamanda ürettiği 3 bin 200 ton sertifikalı kuru fasulye tohumluğu ile Türkiye’de birinci sırada yer aldı.

Kentte ’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında hazırlanan projeler ile 2021 yılında ekilmek üzere 70 bin kilo sertifikalı kuru fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Projenin tohumluk dağıtım töreninde konuşan İl Müdürü Rıfat Çelik, "Bitlis ilimiz kuru fasulye üretiminde önemli bir yere sahip olup, aynı zamanda ülke tohumluk ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Bitlis ilimizin çiftçileriyle gurur duyuyorum. Uygulayacağımız proje ile 70 bin kilo sertifikalı tohum dağıtımı gerçekleştirmek suretiyle, üretim alanlarımızı 7 bin dekar daha arttıracağız. 2021 yılında inşallah 120 bin dekarlık alanda 36 bin ton rekolteyle ülke üretimine katkı sağlayacağız. Proje kapsamında tohumluk verilen çiftçilerimize il müdürlüğümüz teknik personelince; toprak işleme, tohum yatağı hazırlama, ekim, bakım, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat ve ürün değerlendirme ve pazarlama konularında eğitim verildi. Dağıtılan tohumluğun ekileceği alanlar ekimden hasada kadar il ve ilçe müdürlüklerimiz teknik ekiplerince sürekli kontrol ve takibi yapılacak" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ