Bingöl'e klimalı duraklar kurulacak

Çevre 25.10.2017 16:15:10 0
Bingöl
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, nüfusun yoğun olduğu bölgelere klimalı duraklar kurulacağını söyledi.
Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Müftüsü Mecit Can’ın da katılımıyla merkez cami imamlarıyla bir araya geldi. Belediye hizmetlerine ilişkin sunum yapan Başkan Barakazi, hat otobüs duraklarının yenileneceği bilgisini verdi.
23 Şubat 2018 yılı itibariyle durakların ihale sürecinin tamamlanacağını aktaran Belediye Başkanı Yücel Barakazi," İl genelinde bulunan 84 durağımızdan kötü durumda olanları, şehrimizin imajına yakışır şekilde yenileceğiz. Vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı noktalardaki 10 durağı ise klimalı yapacağız. Ayrıca ihtiyaç duyulan yerlere de yeni duraklar kuracağız” dedi.
Akıllı sayaç kullanım uygulamasıyla kaçak kullanımların önlenmeye başlandığını da ifade eden Barakazi, “Akıllı sayaçlar kayıp kaçakları da önlüyor, insanlar oradan tüketimi görebiliyor ve daha fazla tasarruf ediyor. Geçen yıl başlattığımız uygulama kapsamında akıllı sayacı kullanan abone sayımız 12 bin 784’e ulaştı. Bingöl’ün üçte biri akıllı sayaç kullanıyor” diye konuştu.
Başkan Barakazi,Planlanan, yeni hizmet binası, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm , Çapakçur Vadisi , Semt Kütüphanesi projeleri, Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü ile yaya köprüsü yapım aşamaları, Beşyol mevkiinde katlı otopark, Engelsiz Bina Projesi gibi önemli yatırımlar hakkında bilgi aktardı.
Toplantı,soruların cevaplandırılması ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.