Bingöl depreminin artçıları en az 2 hafta daha hissedilecek

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DEPREM ARAŞTIRMA MERKEZİ GÖZLEM AĞI LOKASYON HARİTASI. DEPREM EPİSANTIRI YILDIZ SEMBOLÜ İLE GÖSTERİLMİŞTİR.

Çevre 15.06.2020 11:23:36 0
Bingöl depreminin artçıları en az 2 hafta daha hissedilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.06.2020 11:23

Erzurum Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (ATA-DAM) Bingöl Karlıova depremi hakkında hazırladığı ön sismoloji raporunda depremin artçılarının en az 2 hafta daha hissedilebileceğini açıkladı. Öte yandan raporda depremin ardından geçen sürede 50’den fazla artçının meydana geldiği ifade edildi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi, Deprem Dairesi Başkanlığından alınan verilere göre dün saat 17:24’de, merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde, yer kabuğunun yaklaşık 8 km odak derinliğinde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. Bu deprem Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi (ATA-DAM) istasyonları tarafından da kaydedildi.

“ Bingöl’de son 1 ayda 10’a yakın küçük şiddetli deprem olmuş”

Deprem öncesi son 1 yıllık dönemdeki dağılımı inceleyen ATA-DAM meydana gelen depremlerin ana tektonik zonlar ve yakın çevresinde kümelendiği ve deprem öncesi son 1 aylık dönemdeki dağılımda 10’a yakın küçük büyüklükte depremin meydana geldiğini tespit etti.

“ Depremin ardından 50’den fazla artçı meydana geldi”

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi raporda depremden sonraki ilk dört saat içinde 50’den fazla artçı şok meydana geldiğini açıkladı. Bu artçı şokların en büyüğü ise depremden yaklaşık 1 saat sonra meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki sarsıntı oldu. Artçı şokların dağılımı incelendiğinde Kuzey Batı -Güney Doğu yönlü ve 10 km’lik bir bantta meydana geldiği görüldü.

“ En az 2 hafta daha hissedilecek”

1 Mayıs 2003’de Bingöl’de meydana gelen 6.4 büyüklüğünde ki depremin ardından artçı sarsıntıların 1 yıl devam etmesini göz önüne alan raporda, Bingöl-Karlıova bölgesinde de gerilme rejiminin, deprem öncesi haline dönmesinin, yani artçıların devam etme süresinin en az 3-6 ay süreceği öngörülüyor. Ancak önceki depremlerden elde edilen raporlar ışığında insanlar tarafından hissedilebilen artçıların en az 2 hafta kadar daha devam edeceği düşünülüyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ