Battalgazi’de ‘tavukları’ telef olmaktan ekipler kurtardı

Malatya’da etkili olan kar yağışının ardından tavuklarına yem veremeyen vatandaşın yardımına Battalgazi Belediyesi ekipleri yetişti. Ekiplerin 5 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından iş makinelerinin yardımıyla götürdüğü yemler say

Çevre 21.01.2022 15:13:47 0
Battalgazi’de ‘tavukları’ telef olmaktan ekipler kurtardı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2022 15:13

Malatya’da etkili olan kar yağışının ardından tavuklarına yem veremeyen vatandaşın yardımına Battalgazi Belediyesi ekipleri yetişti. Ekiplerin 5 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından iş makinelerinin yardımıyla götürdüğü yemler sayesinde tavuklar telef olmaktan kurtarıldı.

Battalgazi’de tavuk yetiştiriciliği yapan bir üreticinin yardımına Battalgazi Belediyesi ekipleri yetişti. Malatya genelinde etkili olan kar yağışının ardından tavuk kümesine gidemeyen üretici Salih Çakır, belediye ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Tavukların 3-4 gündür aç olduğunu ve yem veremediği takdirde telef olacağını yetkililere aktaran Çakır, aldığı yemlerin bir an önce kümese götürülmesini talep etti. Çakıcı’nın talebi üzerine harekete geçen Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yemleri araca yüklendikten sonra Karatepe Mahallesine gitti. Zaman zaman yolda mahsur kalan ekipler, 25 kilometrelik karlı yolda uzun uğraşlar sonrasında köye vardı. Aracın giremediği noktada ise Battalgazi Belediyesi’nin ait iş makinesi devreye girdi. Yemler iş makinesine yüklendikten sonra başka bir zorlu yolculuk başladı. Tipiden kapanan yaklaşık 3 kilometrelik yol iş makinesiyle gidildi. Yaklaşık 5 saat süren zorlu yolculuğun ardından yaklaşık 350 tavuğun bulunduğu kümese ulaşıldı. Hummalı çalışmalarının sonunda kümese varan ekipler, tavuklara yemi yetiştirmeyi başardı. Ekiplerin koordineli ve başarılı çalışmasıyla telef olmadan tavuklarına yem yetiştiren üretici Salih Çakıcı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekibine teşekkürlerini iletti.

“Hayvanlarıma 4 gündür yem veremedim”

Battalgazi Belediyesi’nin büyük bir fedakarlık örneği ortaya koyduğunu aktaran üretici Salih Çakıcı, “Yollar kapalı olduğundan dolayı kümese gelemedim ve tavukların yem ve su ihtiyacını gideremedim. Sağ olsun Battalgazi Belediyesinden yardım istedim ve onlarda zaman kaybetmeden tavuk yemimi ve ulaşımımı sağladılar. Bu hayvanlara 4 gündür yem veremedim. Biraz daha vermeseydim hayvanlar telef olacaktı. Hamd olsun bir hayvanım bile ölmedi. Bu zorlukları ekiplerin sayesinde yendim. Beni mağdur etmediler ve özellikle Battalgazi Belediye Başkanım Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyemizin gösterdiği kolaylıklar sayesinde geldik ve başkanımızın iyiliklerini hiçbir zaman unutmam. Sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ