Artvin’de Doğal Afetler Peş Peşe Yaşandı

Artvin in Borçka ilçesinde şiddetli yağış sonrası oluşan sel heyelana sebep oldu

Çevre 29.09.2019 15:42:40 0
Artvin’de Doğal Afetler Peş Peşe Yaşandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Artvin'in Borçka ve Hopa ilçelerinde şiddetli yağış hayatı felç etti. Borçka'da Sundura Deresi taştı. Taşkın sırasında yol kenarında park halinde olan özel bir şirkete ait 3 kamyon sele kapılarak sulara gömüldü. Borçka'da 5 bina ile 4 işyerinde, Hopa'da ise 3 binada hasar oluştu. Meydana gelen taşkın ve heyelan sonucu, Hopa ve Arhavi ilçelerinde bazı köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı. Arhavi ilçesi Kavak Köyünde yer alan bir Hidroelektrik Santrali de, sel sularından nasibini aldı. Debisi yükselen dere sularının kapladığı santraldeki bazı iş makineleri de sulara kapıldı.

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Borçka Belediye Başkanı CHP'li Ercan Orhan, ilçelerinde yaşanan sel ve heyelan sonucu can kaybının olmadığını, tüm ekiplerle teyakkuz halinde olduklarını söyledi. Etkili sel baskınlarında maddi hasarlar oluştuğunu ve Hopa - Borçka karayolunun tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldığını aktaran Orhan, "Tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Çok şükür, can kaybı yok. Yağmur devam ediyor. Yağmurun devam etmesi bizi korkutuyor, endişelendiriyor. Hafif çaplı heyelanlar var. Heyelanların sürüklediği toprak 3 eve doldu. Allah'tan orada yaşayanlar köyde olduğu için can kaybı söz konusu değil" dedi. Borçka-Hopa karayolu üzerinde bulunan Küçükköy mahallesinde Çığhala Deresi şiddetli yağışlar sonrası taşarken, taşkınlar sonucu çok sayıda iş yeri ve mahalle camisi zarar gördü. Küçükköy Mahallesi Muhtarı Ebubekir Kambur "Can kaybımızın olmaması moral verici. Allah'a şükürler olsun" diye konuştu.

14 KİŞİ KURTARILDI

Borçka-Hopa karayolu selin yaşandığı bölgede tedbir amacıyla ulaşıma kapatılırken, çöp atıklarının bulunduğu atık deposunun selden zarar görmesi nedeniyle çok sayıda poşet ve plastik atığın dere sularına karıştığı bildirildi. Yeniyol Mahallesi'nde, AFAD ekipleri iki evde mahsur kalan 3'ü çocuk ve 2'si engelli 14 kişiyi botla kurtardı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem