Antalya'dan gelip, Çemişgezek'i gezdiler

Çevre 10.05.2018 10:24:40 0
Antalya
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2018 10:24
Antalya’dan gelen 29 kişilik grup, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesini gezdi.
Antalya’da yaşayan 29 kişilik gezi kafilesi, Çemişgezek ilçesine gelerek, tarihi ve doğal mekanları gezdi. Gezi kafilesi Tağar Çayı, tarihi Tağar Köprüsü ve Derviş Hücreleri başta olmak üzere ilçede bulunan diğer tarihi mekanları gezip, eserler hakkında ilgililerden bilgi aldı.Yöreye özgü lezzetlerden olan Ulukale dutu ve Şavak tulum peynirlerinden tadan grup, ilçe merkezinde vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti.
Doğu Anadolu Bölgesine ilk kez geldiğini belirten geziye katılanlar Fatma Köken," Antalya doğumluyum 78 yaşındayım. Bu yaşıma kadar Antalya ve civarında yaşadım. Doğu Anadolu Bölgesini hiç görmemiştim. Yol güzergahında gördüğüm her yer çok güzeldi. Ama Çemişgezek insanlarının gözleri konuşuyor, gözleri gülüyor. Çok sıcak insanları var. Öyle bir sıcak karşılandık ki, artık bu kültürü başka yerlerde görmek çok zor. Çarşı içerisinden geçerken insanlar çay ikram edelim diyorlar. Artık turistik bölgelerde böyle bir şey yok. Türk geleneklerini tam olarak yaşatmakta olan bir ilçeyi görmekten çok büyük haz duydum. Şu an çok mutluyum. Antalya’nın elit kesimi genelde yine kıyı beldelerini tatil yeri olarak seçiyorlar. Ama buranında mutlaka görülmesi gerek. Onları buraya mutlaka yönlendireceğim"dedi.
İlçeyi daha önce eğitim ve öğretimde olan başarısıyla televizyon ekranlarında duyduğunu ifade eden Ayşegül Çelebi ise," Ben Antalya’da yaşıyorum. Çemişgezek ilçesine geldiğimizde çok özel ve güzel bir doğayla karşılaştık. Özellikle duta bayıldık. Tulum peynirlerinin Çemişgezek ilçesinde üretildiğini ve buradan piyasaya dağıtıldığını öğrenmiş olduk. İlçenin inanılmaz güzel bir doğası var. Mağaralara hayran kaldık. Dağ keçilerini gördük. Onları seyrettik ve fotoğraflarını çektik. Burada yaşadıklarımı ve gördüklerimi anlık olarak sosyal medyada da paylaştım. Kesinlikle buranın, insanıyla, doğasıyla, misafirperverliğiyle çok özel bir yer olduğunu söyleye bilirim"ifadelerini kullandı.
Çemişgezek’te olduğu için duyduğu memnuniyeti aktaran Makbule Karaağaç’da, ilçenin insanı, doğası, suyuyla harika bir yer olduğunu kaydetti.
Gezi grubuna öncülük eden Celal Çelik, “ Ben aslen Çemişgezekliyim. Antalya’da yaşıyorum. Antalya’da oluşturduğumuz 29 kişilik bir grupla yöremizi gezmeye geldik. Arkadaşlar yöremizi merak ettiklerini söylemişlerdi. Bizde bir araya gelerek toplandık geldik. İçimizde farklı meslek gruplarından arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız bölgemizden gayet memnun kaldılar"diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ