8 ilde 12 milyon fidan toprakla buluşacak

Ağaçlandırmada ikinci, erozyon kontrol çalışmalarında birinci sırada olduklarını belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Son zamanlarda yaşanan kar yağışı bizleri, orman teşkilatını ve orman çiftçilerimizi

Çevre 26.03.2022 12:13:11 0
8 ilde 12 milyon fidan toprakla buluşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.03.2022 12:13

Ağaçlandırmada ikinci, erozyon kontrol çalışmalarında birinci sırada olduklarını belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “Son zamanlarda yaşanan kar yağışı bizleri, orman teşkilatını ve orman çiftçilerimizi çok mutlu etti. Bizler için bereketli oldu” dedi.

Bünyesinde Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olan Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Müdürlük, bu yıl programına 12 milyon fidan üretimi aldı. Yine fidan yetiştiriciliği bakımından Eskişehir’den sonra ikinci sırada yer alan Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, yetiştirdiği 76 çeşit fidanı bölge genelinde toprakla buluşturacak. Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner öncülüğündeki bin 37 personel, geleceğe nefes olabilmek için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

"Dağlarımızdaki kar, yaz kuraklıklarını atlatabilmeleri için bitkilerimize can suyu olacak"

Ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü Çetiner, “Ağaçlandırmada ikinci sırada, erozyon kontrol çalışmalarımızla birinci sıradayız. Fidan üretiminde de 2021 yılında 12 milyon fidanı üretmiş, 6 milyon fidanı da toprakla buluşturmuş durumdayız. Tabi son kuraklık ve iklim değişikliği ciddi manada bizim dikim yaptığımız sahalarda fidanların kurumasına neden oldu. Son zamanlarda yaşanan kar yağışı hakikaten bizleri, orman teşkilatını ve çiftçilerimizi çok mutlu etti. Bizler için bereketli oldu. Barajlarımız dolacak, dağlarımızdaki kar, yaz kuraklıklarını atlatabilmeleri için bu bitkilerimize can suyu olacak. Bu yıl yine ağaçlandırma, erozyon kontrol çalışmalarımız Hakkari’den tutun Malatya’ya kadar 8 ilde devam ediyor. Burada toprak işlemelerimizin ihalelerini zamanında yapmış durumdayız. Karların erimesine müteakip toprak işlemelerimizi, teraslarımızı, çukurlarımızı hazırlayacağız. Sonbaharda fidanlarımızın yüzde 90’ını dikmiş olacağız. Çünkü vejetasyon dönemi son buluyor ve fidanların su ihtiyacı yok, bu vesile ile daha başarılı oluyoruz” dedi.

"13 milyon fidanı üretmek üzere planlamamızı yaptık"

Bu yılki fidan üretim programının 12 milyon olduğunu aktaran Çetiner, “Biz 13 milyon fidanı üretmek üzere planlamamızı yaptık. Nasip olursa biz Elazığ’da 2,5 milyon bölge içinde 6 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Fidanlık olarak da Eskişehir Bölge Müdürlüğünden sonra en büyük alan olarak da fidan yetiştiriciliği bakımından biz ikinci sıradayız. Bölgemizde özellikle asıl ağaç türümüz, meşe ve ardıç olduğu için onlara ağırlık veriyoruz. Çam, sedir ve yapraklı türlerden de özellikle meşe, karaağaç, akasya, aylantus, alıç var. Geliştirici tür konusunda da çiftçilerimizin hep yanındayız. Ceviz ve badem de aşıladığımız oluyor. Vatandaşlara ücretsiz dağıtımımız oluyor. Fidanlıklarımızda toplam 76 çeşit fidan üretiyoruz. Ağırlığı Malatya ve Elazığ. Tunceli ve Bingöl’de de fidanlık şefliğimiz var. Bin 37 personelle tüm ormancılık çalışmalarımızı birlikte yürütüyoruz. Elazığ’da da 423 personelimiz var. Bölge Müdürlüğümüz merkezinde işçi, memur ve teknik eleman dahil 423 personelimiz mevcut. Faaliyetlerimizi bu ekip arkadaşlarımızla yürütmekteyiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Filede Elazığ Belediyespor fırtınası esiyor


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor 3’te 3 yaptı


Van Spor

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ