Tarih: 06.07.2024 15:54

Çay Severlerin Cebi Yanacak: Çaykur'dan Şok Yüzde 24 Zam!

Facebook Twitter Linked-in

ÇAYKUR'DAN YÜZDE 24 ZAM KARARI

Çay piyasasındaki son gelişmeler, Çaykur kuru çay fiyatlarına yapılan yüzde 24'lük zam haberi ile çalkalandı. Yeni fiyat listelerinin, toptançılara ulaştığı belirtildi. Sevilen çay markalarından olan Rize Turist ve Tiryaki'nin kilo fiyatlarındaki artış, kullanıcıların bütçesini etkileyecek gibi görünüyor.

ÇAYKUR FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Son zamanlarda yaş çay alım fiyatlarına yapılan yüzde 50'lik, desteklemeler dahil edildiğinde ise yüzde 68'lik yoğun zamdan sonra Çaykur, kuru çay ürünlerine ilk zammını uyguladı. Bloomberg haberine göre, fiyat artışı ortalama yüzde 24 seviyesinde gerçekleşti.

RİZE TURİST ÇAYINDA YÜZDE 24 ZAM

Eylül 2023 tarihinde duyurulan fiyatlarla karşılaştırıldığında Rize Turist çayının kilo fiyatı 152,81 TL'den 189,54 TL'ye yükseldi. Çayseverler, en sevdikleri çaylardan biri olan Rize Turist için yüzde 24 oranında daha fazla ödeme yapacaklar.

TİRYAKİ ÇAYI FİYATLARINDAKİ DEĞİŞİM

Benzer şekilde Tiryaki marka çayın kilogram fiyatı da arttı. Önceki fiyatı 149,68 TL olan Tiryaki çayının kilogramı, yeni fiyat listesiyle 185,66 TL olarak güncellendi. Bu ürün için de zam oranı yüzde 24 olarak belirlendi.

ÇEŞİTLERE GÖRE FARKLI ZAM ORANLARI

Çaykur'un çay çeşitleri genelinde yapılan zamların çoğu yüzde 24 seviyesindeyken, bazı özel ürünlerdeki fiyat artışı daha farklı oranlarda gerçekleşti. Özellikle elekaltı, gurme, hediyelik gibi sınıflara ayrılan çaylarda zam oranları yüzde 39 ile 68 arasında değişiklik gösterdi. Tüm bu yeni fiyatlandırmaların ardından, güncel fiyat listeleri toptan satış yapan firmalara iletilmiş durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —