Can Holding Soruşturmasında Kritik Gelişme: Turgay Ciner Hakkında Yakalama Kararı

Şirketlere Kayyım Ataması ve Tutuklamalar

Asayiş 28.09.2025 21:26:00 0
Can Holding Soruşturmasında Kritik Gelişme: Turgay Ciner Hakkında Yakalama Kararı
Tarih: 28.09.2025 21:29 Güncelleme: 28.09.2025 21:29

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Can Holding soruşturmasında önemli bir aşamaya gelindi. Soruşturma kapsamında, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can, ifadesinin alınmasının ardından tutuklandı. Ayrıca, Turgay Ciner hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı açıklandı. Ciner'in yurt dışında olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, Turgay Ciner’in sahibi olduğu Ciner Grubu’na bağlı Park Holding A.Ş. ve bağlı şirketlerine TMSF Başkanlığı tarafından yönetim kayyımı atandı. Atama yapılan şirketler arasında AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş, Zeyfa İthalat İhracat A.Ş ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş yer alıyor.

Medya Kuruluşlarına İlişkin Şüpheler

Başsavcılık açıklamasında, Can Holding A.Ş.’nin 22 Aralık 2024 tarihli pay alım-satım sözleşmesi ile Turgay Ciner’e ait Ciner Grubu bünyesindeki çeşitli medya kuruluşlarını satın aldığı belirtildi. Bu satın alma işlemlerinde, suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphelerin bulunduğu ifade edildi. Söz konusu medya kuruluşları arasında Ciner Medya TV Hizmetleri A.Ş, Show Televizyon Yayıncılık A.Ş, Habertürk Gazetecilik A.Ş ve diğer bazı şirketler yer alıyor.

Operasyon ve Gözaltılar

Soruşturma kapsamında, Ciner Grubu’na bağlı şirketlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortak bir operasyon düzenlendi. Operasyon çerçevesinde, Park Holding A.Ş, Silopi Elektrik Üretim A.Ş ve AFC İthalat A.Ş’nin yöneticileri olan 10 şüpheli hakkında eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve elkoyma işlemleri uygulanıyor.

Soruşturma Devam Ediyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma işlemlerinin titizlikle sürdüğünü ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu. Soruşturmada, şüphelilerin suç örgütü faaliyeti kapsamında hareket ettiği ve benzer eylemlerin Ciner’e ait şirketlerde de gerçekleştirildiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunuyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ