Çaldıranlı lise öğrencileri İtalya’da aşçılık alanında staj yaptı

Çaldıranlı lise öğrencileri İtalya’da aşçılık alanında staj yaptı

Van Haberleri 11.01.2023 14:58:00 0
Çaldıranlı lise öğrencileri İtalya’da aşçılık alanında staj yaptı
Tarih: 11.01.2023 14:58 Güncelleme: 11.01.2023 17:23

Van’ın Çaldıran ilçesindeki Zahide Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İtalya’nın Rimini kentinde aşçılık alanında staj yaptı.
Çaldıran ilçesinde “Lezzette Sınır Tanımıyoruz” isimli Erasmus+ projesi çerçevesinde Zahide Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünden öğretmen ve okul müdürü refakatinde 10 öğrencinin İtalya’da staj faaliyetlerine katılarak, yurtdışında eğitim alması sağlandı. Proje ekibi tarafından hazırlanan, “Lezzette Sınır Tanımıyoruz” isimli Erasmus+ projesinin hareketlilik faaliyetleri tamamlandı. Lise öğrencileri, staj faaliyetinin yanı sıra, gittikleri ülkelerde sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılım sağladı. Bu çerçevede öğrenciler; Venedik, San Marino ve Roma gibi şehirlerde çeşitli gezi ve etkinliklerle, farklı kültürleri tanıma, yabancı dil, girişimcilik ve yenilikçi becerilerini geliştirme imkanı elde etti.
Konuya ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Okul Müdürü Mehmet Sakin Kaya, öğrencileri tarafından hazırlanan ve yürütülen Erasmus+ projesinin büyük katkılar sağladığını belirterek, projenin öğrenci ve velilerin mesleki eğitim algılarına olumlu katkı sağladığını söyledi.
Samet Ayaz isimli öğrenci ise aşçılık alanında çeşitli bilgi, beceri ve kazanımlar elde ettiğini, fast food ile mücadele konusunda hem önleyici uygulamaları hem de mücadele yöntemlerinin farkına varma şansı elde ettiğini dile getirdi.
Farklı işletmede staj gören Gamze Kaplan isimli bir diğer öğrenci de işletmelerde uygulanan hijyen ve sanitasyon yöntemleri konusunda yeni kazanımlar elde ettiğini belirterek, konuya ilişkin uygulamalar yaptığını, böylece becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ