Çaldıranlı kadınlar depremzedeler için ekmek pişirdi

Çaldıranlı kadınlar depremzedeler için ekmek pişirdi

Van Haberleri 10.02.2023 09:06:00 0
Çaldıranlı kadınlar depremzedeler için ekmek pişirdi
Tarih: 10.02.2023 09:06 Güncelleme: 10.02.2023 11:15

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları devam ederken, Van’ın Çaldıran ilçesindeki kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar ise evlerinde ekmek pişirerek katkıda bulunuyor.
Çaldıran ilçesinin kırsal mahallelerinde yaşayan kadınlar, depremzedeler için tandır yakarak ekmek pişirdi. Kendi evlerinde yoğurdukları hamuru tandırlarda pişiren mahalle kadınları, yaptıkları ekmeği kaymakamlık ve belediye koordinesinde oluşturulan yardım toplama merkezine getirerek teslim etti.
Gece gündüz demeden yaraların sarılması için sahada çalıştıklarını belirten Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, “Depremin meydana gelmesi ile birlikte yardım merkezi oluşturduk. 1979 yılında ilçemizde 7.6 şiddetinde deprem yaşanmış. 3 bin 840 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Deprem acısını en iyi ilçe sakinlerimiz hissediyor ve gece gündüz demeden ilçemizde seferberlik niteliğinde çalışmalar yapılmaktadır. Gerek belediyemiz gerek vatandaşlarımızla aralıksız şekilde çalışmalarımıza devam ederek şimdiye kadar 12 tır gıda, giyim, su ve temel ihtiyaçlardan oluşan yardımlarımızı deprem bölgesindeki AFAD yetkililerine ulaştırdık” dedi.
Depremzedelerin soğuk havada afetle uğraştıkları bir zamanda sessiz ve boş durmaya hakları olmadığını belirten Kaymakam Türker, “İlçemizin kırsal mahallelerindeki kadın kardeşlerimiz evlerinde yoğurdukları hamurdan elleriyle pişirdikleri köy ekmekleri ile depremzede kardeşlerimize ulaştırılmak üzere bizlere ulaştırıyorlar. Böyle bir millet özelliği ancak Türk milletinde mevcuttur. Bu kardeşlerimizin ellerine, yüreklerine sağlık” ifadelerini kullandı.
Evlerinde hamur yoğurarak tandır evlerinde ekmek pişiren kadınlar ise “Bizler depremi yaşadık. Ne kadar zor bir durum olduğunu biliyoruz. Onların acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Yalnız değiller. Tüm ülkemiz olduğu gibi bizlerde bu şekilde yardım elimizi uzatabildik. Allah yar ve yardımcıları olsun” şeklinde konuştular.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ