Çakmak, “Gençler geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor”

Çakmak, “Gençler geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor”

Bilim ve Teknoloji 5.03.2024 09:53:26 0
Çakmak, “Gençler geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor”
Tarih: 05.03.2024 09:53 Güncelleme: 05.03.2024 09:53
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi 3 gün boyunca meraklılarını bekliyor.
Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye ve merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmaları Sergisi ETÜ’de gerçekleştirilen programla kapılarını 4-6 Mart 2024 arasında meraklılarına açtı. Biyoloji, Psikoloji, Coğrafya, Sosyoloji, Değerler Eğitimi, Tarih, Fizik, Teknolojik Tasarım, Kimya, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik ve Yazılım alanları olmak üzere 12 alanda Türkiye çapında 23.066 proje başvurusu olurken Erzurum Bölgesi 3.539 proje ile birinci sırada yer alıyor.
“Gençlerimizin Gözleri Işıl Işıl Parlıyor”
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe herkesi davet eden Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışmalarına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek: “Gözleri ışıl ışıl parlayan gençlerimizi gördüğümde ülkemizin geleceğine dair ümitlerim daha da yeşeriyor. Hepimizin yakından tecrübe ettiği üzere bütün dünyanın gözleri önünde Gazze’de insanlık suçu işleniyor, masum insanlar katlediliyor. Fakat dünyanın sesi çıkmıyor. Maalesef güçlü olanın sözü geçiyor ve borusu ötüyor. Bu nedenle sizler çalışmalarınızı ve emeklerinizi bugün olduğu gibi bilime teknolojiye, kültüre ve sanata aktarmaya devam ettiğiniz sürece sizin pozitif enerjiniz evrene yayılacak, iyilik kötülüğe galip gelecek ve dünyada adalet hakim olacak.” diye konuştu.
“103 Proje Final İçin Yarışıyor”
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Kaymaz, yarışma sürecine dair bilgi ve istatistikleri paylaşarak: “Öğrencilerimiz oldukça zorlu bir periyottan geçerek buraya geldi. Öncelikle yapılan başvurular değerlendirildi ve ön inceleme sürecine tabii tutuldu. Ardından projeler jüri üyeleri tarafından içerik yönünden değerlendirildi ve başarılı bulunan 103 proje bölge finaline katılmaya hak kazandı. Burada yapılan değerlendirmelerde ise Türkiye Finaline katılacak projeleri seçeceğiz. Türkiye Finalinde derece alan öğrencilerimiz ise uluslararası yarışmalara katılma fırsatı elde edecek. Umuyorum ki 26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye Finalinde Erzurum bölgeden projelerimiz önemli başarılar elde edecek. Bu vesileyle katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyor ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ