Caf, değerlendirme paneline konuşmacı olarak katıldı.

Caf, değerlendirme paneline konuşmacı olarak katıldı.

Genel 15.05.2023 15:01:26 0
Caf, değerlendirme paneline konuşmacı olarak katıldı.
Tarih: 15.05.2023 15:01 Güncelleme: 15.05.2023 15:01
Aras Elektrik Mekânsal Planlama Müdürü Murat Caf, “Kahramanmaraş Depremleri Yapısal Hasar İncelemeleri Değerlendirme” paneline konuşmacı olarak katıldı.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan 11 ilin yaralarının sarılması için ilk günden itibaren tüm imkanlarını seferber eden Aras Elektrik Dağıtım AŞ; elektrik malzemeleri, farklı güçlere sahip jeneratörler, çadır, mazot, su depoları, yataklı konteynerler, mutfak malzemeleri, gıda ve ihtiyaç malzemeleri gibi birçok gerekli yardım malzemelerini çok kısa sürede bölgeye ulaştırdı. Hatay ve Kahramanmaraş’ta saha çalışmalarında yer alan ekipler ile de bölgede enerji hatlarının onarılması için çalışmalarını yürüttü.
Tüm bu çalışmalarının yanı sıra depremin ilk günü İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube’sinin öncülüğünde başlatılan hasar tespit çalışmaları kapsamında Malatya’ya giden gönüllü ekibin içerisinde Aras Elektrik Dağıtım AŞ, Mekânsal Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü Murat Caf’ta yer aldı.
Malatya’da 5 binden fazla binanın hasar tespit çalışmalarının yapılmasının ardından dönen gönüllü ekip tecrübelerini “Kahramanmaraş Depremleri Yapısal Hasar İncelemeleri Değerlendirme” panelinde aktardı. Mühendis ve mimarların yoğun katılım gösterdiği panel Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı, Uygulama-Kontrol ve Denetim-Mevzuat olmak üzere 3 farklı oturum halinde gerçekleştirildi.
Panele Kontrol ve Denetim Kapsamında Gözlemlerin Değerlendirmesi oturumunda oturum başkanı ve konuşmacı olarak katılan Mekânsal Planlama ve Yönetim Sistemleri Müdürü Murat Caf yaptığı sunumda inceleme fırsatı bulduğu yapıları yer ivmesi, yapım kalitesi, zemin etkileri, yapı elemanları ve beton kalitesi gibi farklı açılardan değerlendirdi. Sunumunda büyük felaketin temel sebebinin sorumluların denetlemeden, denetlermiş gibi yapması olduğuna dikkat çeken Yüksek İnşaat Mühendisi Caf Kahramanmaraş İMO binasının mühendislik hizmeti alması ve şartlara uygun olarak yapılması sayesinde depremde hasar almadığını belirtti.
Caf, her türlü zeminde yapı inşa edilebileceğini ancak zemine uygun yapının doğru seçilerek bina inşa edilmesinin öneminden bahsetti. Mekânsal Planlama Müdürü Murat CAF konuşmasında ayrıca betona katılan suyun uygun miktarda olmaması halinde yaşanacaklara ve depremlerde en az hasarı alacak yapıların inşasında dikkat edilecek noktalara da dikkat çekti.
Panel sonunda Murat Caf ve gönüllü olarak hasar tespit çalışmalarına katılan tüm katılımcılara İMO tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ