Çinli BYD'den Türkiye'ye Dev Adım: Manisa'ya 1 Milyar Dolarlık Elektrikli Araç Fabrikası!

Çin'li otomotiv devi BYD, Türkiye'de 1 milyar dolarlık dev yatırımla fabrika kuruyor.

Ekonomi 20.07.2024 19:06:00 0
Çinli BYD
Tarih: 20.07.2024 19:28 Güncelleme: 20.07.2024 19:35

OTOMOTİV GİGANT BYD, MANİSA'DA 1 MİLYAR DOLARLIK TESİS İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Türkiye'nin otomotiv sektöründe önde gelen yatırım noktalarından biri olması beklenen Çin kökenli otomobil devi BYD, Türkiye'ye yapmayı planladığı 1 milyar dolarlık yatırımla dikkat çekiyor. Söz konusu yatırımın adresi ise Manisa olarak açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Manisa'da kurulacak olan fabrika alanında incelemelerde bulundu.

BYD'NİN TÜRKİYE FABRİKASI İÇİN İMZALAR ATILDI

BYD'nin Türkiye'deki yatırımı, yıllık 150 bin araç üretim kapasitesine sahip bir fabrika inşa etmeyi hedefliyor. Çinli yatırımcıların ülkede büyük bir üretim tesisine imza atacakları kaydedildi.

MANİSA, ÇİNLİ ŞİRKETİN TERCİHİ OLDU

Üretim için ideal bir lokasyon arayışındaki Çinli şirket, 1 milyar dolarlık yatırımı için Manisa'da bir alan seçmiş durumda. Bu önemli yatırımın, bölgenin istihdamına ve ekonomik gelişimine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

BAKAN KACIR, MANİSA'DA İNCELEMEDE BULUNDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Manisa'da gerçekleştireceği ziyaretler ve açılışlar kapsamında bölgeye geldi. İlk incelemesini, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yapmayı planladıkları fabrika için ayrılan alanda gerçekleştirdi. Bakan, burada Vali Yaşar Karadeniz ve ilgili diğer yetkililer tarafından karşılandı.

FABRİKANIN KURULACAĞI ARAZİDEKİ ÇALIŞMALAR LÜP ETÜTLERLE DEĞERLENDİRİLDİ

Bakanın alanda gerçekleştirdiği inceleme sonrası, basına kapalı bir toplantı gerçekleşti. Bu toplantıda Kacır'a, Vali Karadeniz ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek ile diğer yetkililer tarafından yatırımın detaylarıyla ilgili bilgiler sunuldu.