Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan'a Çağrı: Van Sahil Yolunu Kaderine Terk Etme

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Abdullah Zeydan'ın ihmaline "sahil yolunu çürütmeyin" diyerek tepki gösteren Van halkı, sahil yolunun kaderine terk edilmemesini istiyor.

Van Haberleri 13.06.2024 01:03:00 0
Büyükşehir
Tarih: 13.06.2024 01:16 Güncelleme: 13.06.2024 22:46

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li hükümlü ve terör destekçisi Başkanı Abdullah Zeydan, Van Gölü'nün incisi sahil yolunu kaderine terk etti.

SAHİL YOLU KAYYUM DÖNEMİNDE YAPILDI

Van'ın uzun süredir beklediği Van Gölü Sahil Yolu, eski Van Valisi ve Büyükşer Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in inisiyatifi ve Van Valisi Dr. Ozan Balcı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği dönemindeki katkılarıyla tamamlandı. Görsel ve işlevsel olarak bölgeye büyük katkılar sağlayan bu önemli proje, şimdi ilgisizlik karşısında zor günler yaşıyor.

VAN SAHİL YOLU'NA 1 MİLYAR LİRALIK YATIRIM 

Van Sahil Yolu projesi için 1 milyar TL gibi büyük bir bütçe ayrılarak, bölgeye önemli bir ekonomik enerji katıldı. 12 kilometre uzunluğundaki bu etkileyici yol ve çevresinde yaratılan 1100 dönümlük rekreasyon alanı, kenti ziyaretçiler için cazibe merkezine çevirdi.

VAN SAHİL YOLUNUN İMRENİLEN ÖZELLİKLERİ

Göl kıyısını süsleyen Van Sahil Yolu, geniş bir alanda oturma alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, çeşmeler, spor ve oyun alanlarını içinde barındırıyor. Binlerce ağaca ve süs bitkisine ev sahipliği yapacak şekilde tasarlanan yol, doğrudan Van Gölü'nün manzarasına açılıyor. Van için değerli bu yatırım, "Van'ın Gerdanlığı" olarak tanımlanarak bölgenin simgesi haline geldi.

DEM'Lİ YÖNETİMİN İLGİSİZLİĞİ VE SORUMSUZLUĞU

Van Büyükşehir'in DEM'li hükümlü ve terör destekçisi Başkanı Abdullah Zeydan, vandalları sokaklara çağırmaktan, Van'da kaos oluşturmaktan, süresi belli olmayan şehir dışı seyahatlerinden ve Van ile ilgili olmayan yoğun programlarından fırsat bulup Sahil Yolu ile ilgilenemiyor.

Zeydan'ın Van'ın ve Van halkının konularına karşı olan sorumsuzluğu nedeniyle, insanların nefes almak için tercih ettiği bu önemli alan, hak ettiği ilgiyi göremeyerek yavaşça yok olmaya başladı.

 

PARKLAR VE AĞAÇLAR BAKIMSIZLIKTAN CAN ÇEKİŞİYOR

Yapımı tamamlanmasının üzerinden geçen kısa süreye rağmen, Van Sahil Yolu'ndaki yeşil alnanların bakımsızlıktan ötürü susuzluktan ve kötü yönetimden kuruduğu gözlemleniyor. Belediye yetkililerinin gereken önemi göstermemesi, parkın ve çevresindeki doğal güzelliklerin ciddi şekilde zarar görmesine yol açıyor.

VAN'IN ÇIĞLIĞI: SAHİL YOLU İDEOLOJİYE KURBAN EDİLMESİN

Van halkı, sevdikleri sahil yolunun ideolojiye kurban edilmesini ve yok olmasını istemiyor. İdeolojik meselelerin, Van Sahil Yolu gibi önemli bir yatırımın değerini ve işlevselliğini gölgelememesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, bir an önce Van Büyükşehir Belediyesi'nin harekete geçerek gerekli bakım ve onarım işlemlerini yapmasını talep ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem